Ergon behaalt bijzondere PSO-certificering

Ergon behaalt bijzondere PSO-certificering

Uit handen van PSO-bestuurder Yuri Starrenburg ontving nieuwbakken Ergon-directeur Yvonne van Mierlo vandaag het PSO 30+ certificaat. Met dit PSO (Prestatieladder Socialer Ondernemen) 30+ – certificaat wordt aangetoond, door middel van een onafhankelijke toetsing, dat Ergon op een kwalitatief goede en onderscheidende wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt.

Inclusief werkgeverschap

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Behalve het plaatsen van mensen met een beperking is Ergon door dit certificaat ook een belangrijke partner in de keten. Zo kunnen inkooprelaties extra voordelen behalen bij andere overheidsopdrachten indien zij zaken doen met PSO-gecertificeerde organisaties, zoals Ergon. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Social return

Meer en meer is social return een normaal onderdeel van de bedrijfsvoering. Het behalen van winst is al lang niet meer het voornaamste doel van menig onderneming. Een maatschappelijke rol nemen in de samenleving is dat meer en meer wél. Het PSO-certificaat toont wetenschappelijk aan dat een organisatie langdurig sociaal onderneemt door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Deel dit bericht:  
3 july 2018