Gemeente ’s-Hertogenbosch heeft opnieuw een certificering voor socialer ondernemen (PSO Trede 3) behaald. Zij hebben trede 3 behaald, omdat zij duurzaam passend werk bieden aan mensen met een langere afstand tot de arbeidsmarkt. Met deze certificering laten zij zien dat hun organisatie werk maakt van sociaal ondernemen. Gemeente ‘s-Hertogenbosch neemt daarmee zichtbaar zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarnaast ontving de gemeente s’-Hertogenbosch de toevoeging 30+. Dat betekent dat meer dan 30% van hun medewerkers mensen zijn met afstand tot de arbeidsmarkt.
In 2017 had de gemeente ‘s-Hertogenbosch gemiddeld meer dan 800 fte’s in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij werken onder meer bij Weener XL, Stadstoezicht, Sport & Recreatie, Erfgoed, Realisatie en beheer openbare ruimte, de Afvalstoffendienst en het Stadsarchief.
In de afspraken die de gemeente ’s-Hertogenbosch maakt met leveranciers geven zij socialer ondernemen vorm. Leveranciers moeten een deel van de opdracht besteden aan social return. Dat kan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het werk te laten doen of door het overhandigen van een eigen PSO certificaat. In 2017 heeft de gemeente ‘s-Hertogenbosch met meer dan 60 leveranciers met een PSO certificaat samengewerkt.
De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het keurmerk voor organisaties die werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De PSO is een (h)erkenning voor organisaties die socialer dan gemiddeld ondernemen. Meedoen biedt voordelen voor iedereen. Meer organisaties geven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. En de sociale identiteit van de deelnemende organisatie wordt zichtbaar voor medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers en klanten.