Gezocht: ruwe diamanten!

Gezocht: ruwe diamanten!

Wat onderneem jij om de wereld te verbeteren? De IGNITE Award daagt je uit en stimuleert sociaal ondernemerschap in Noord-Brabant. En wij zijn op zoek naar startende ondernemers die aanstichters (willen) zijn van échte sociale verandering!

IGNITE helpt social startups in het zadel

Leoni Delsink, coördinator IGNITE Award ; "Als social starter heb je meer nodig dan de sociaal ondernemers die het AJF regulier ondersteunt. Met de IGNITE Award willen we social start-ups enthousiasmeren en stimuleren om met hun ideeën echt aan de slag te gaan. Daarom is de Award ook veel meer dan alleen een geldprijs. Het is tegelijk een coachings- traject met toegang tot kennis, deelname aan leerzame workshops en een interessant netwerk. Als finalist krijg je alle tools aangereikt om van jouw businessidee een kloppend plan te maken en uiteindelijk winnen twee finalisten ook startkapitaal".

Goed idee, meld je aan

Financiering vinden voor je sociale onderneming is natuurlijk mooi, maar het kunnen volgen van een coachingstraject is misschien nog wel mooier. Op dat coachingstraject zetten we met IGNITE heel zwaar in. Wil je meedoen, dan hoeft je plan helemaal niet compleet uitgewerkt te zijn. Antwoord op tien vragen over je bedrijf en een heldere videopitch van twee minuten is wat we van je vragen. Je gaat je plan juist uitwerken in het coachingstraject. Ook als je al eventjes op weg bent met je bedrijf kun je meedoen, de grens ligt bij maximaal twee jaar actief. Je zit dan toch steeds in een fase waarin je een heleboel dingen moet uitdenken.

Als deelnemer kun je dus in de ideeënfase of in de startersfase zitten. Belangrijk is wel dat de sociale impact van je plan mensgericht moet zijn. Denk aan impact op het gebied van: sociale cohesie, arbeidsparticipatie, vernieuwing in de zorg of het tegengaan van uitsluiting van bepaalde groepen. Dus heb je een goed idee of ben je al gestart en is je sociale impact mensgericht, meld je dan vooral aan! Wat wij zoeken zijn ruwe diamanten die we kunnen helpen om hun idee voor een sociale onderneming echt een boost te geven. En die ruwe diamant kun jij zomaar zijn.


Succestip voor deelnemers

Haalt jouw inzending het tot de laatste 6 finalisten, dan heb je aan het eind van het traject een kant en klaar plan waarmee je verder kunt. Dat plan ga je pitchen. Maar je pitcht niet alleen voor de jury. Er zit publiek in de zaal. In dat publiek zitten ook investeerders waaronder andere fondsen. Dat is super waardevol netwerk. Ga niet voor de eindstreep van de IGNITE Award, maar kijk verder. Wat en wie heb je nodig om jouw sociale onderneming verder te brengen, ook na de pitch op 7 november. Zorg voor een sterk businessplan, waarin je duidelijk maakt waar jij voor staat. Ga praten met de mensen uit de zaal. Die mensen zijn daar omdat ze graag willen luisteren naar jou als ondernemer. Ze zijn benieuwd wat jij te bieden hebt, hoe jij met jouw bedrijf impact maakt. Denk altijd aan het volgende scenario. Ook als je de prijs niet wint, moet je de volgende dag verder. Je ondernemersavontuur begint dan pas eigenlijk echt!


Meedoen? Tick de boxes!

Pak jij een sociaal probleem aan en stel je maatschappelijke winst voorop? Investeer jij jouw financiële winst grotendeels opnieuw in de onderneming?
Bevindt je onderneming zich in de ideeënfase, staat het in de startblokken of ben je minder dan twee jaar actief als sociaal ondernemer? Is je onderneming gevestigd in de provincie Noord-Brabant of ben je bereid je hier te vestigen? Schrijf je in met jouw onderneming of business-idee. Is jouw business-idee één van de zes beste inzendingen? Dan begeleiden we je in een intensief traject naar succesvol sociaal ondernemerschap. Meld je aan tussen 11 juni en 11 juli 2018 en doe mee. Lees hier alles over de aanmelding, de voorwaarden en de procedure.

De IGNITEaward is powered by Anton Jurgens Fonds

Deel dit bericht:  
23 april 2018