Schotpoort Transport Groep B.V. bekroond met Trede 3 op PSO-keurmerk

Schotpoort Transport Groep B.V. bekroond met Trede 3 op PSO-keurmerk

Schotpoort Transport Groep kenmerkt zich door de bijzondere combinatie van warme menselijkheid en expertise. Met slimme logistieke oplossingen verrassen zij hun opdrachtgevers steeds weer.

Warme menselijkheid gaat, wat Schotpoort Transport Groep betreft, ook over sociaal ondernemen. Daarom geven zij in hun organisatie ruimte aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om die reden voeren zij ook het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en zijn zij per 1 februari 2018 gecertificeerd op Trede 3 op het PSO-keurmerk.

Inclusief werkgeverschap

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe. 

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Deel dit bericht:  
9 april 2018