Wij feliciteren Stichting OOK Begeleiding met het behalen van trede 1 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Wij feliciteren Stichting OOK Begeleiding met het behalen van trede 1 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Stichting OOK Begeleiding is een onafhankelijke organisatie gespecialiseerd in het begeleiden van mensen en gezinnen met autisme. Met het team van Stichting OOK Begeleiding, bestaande uit meer dan 50 specialisten, richten zij zich op de omgeving van Geldrop, Helmond en Mierlo. Ook hebben zij een locatie in Zaltbommel voor mensen uit Bommelerwaard, Rivierenland en Lekstroom.

Landelijk keurmerk voor inclusief werkgeverschap

Het behalen van trede 1 betekent dat de onderneming op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met het PSO-keurmerk maakt de sociale prestaties van een organisatie zichtbaar en stimuleert zij ook andere organisaties om op een duurzame wijze socialer te ondernemen. Een organisatie kan ook groeien op de PSO-prestatieladder door socialer in te kopen bij andere PSO gecertificeerde organisaties.

PSO-Keurmerk stimuleert inclusief ondernemen in Nederland

De PSO heeft tot doel het oplossen van een maatschappelijk probleem door socialer te ondernemen: meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam en op een kwalitatief goede wijze aan werk helpen bij reguliere organisaties. Socialer inkopen draagt hier ook aan bij. 

PSO bij aanbestedingen met Social Return

PSO wordt in toenemende mate toegepast door gemeenten en andere publieke opdrachtgevers als instrument waarmee de invulling van de Social Return verplichting (gedeeltelijk) kan worden aangetoond. Een PSO-gecertificeerde organisatie met een bepaalde Trede kan over het algemeen, de volledige of een deel van, de Social Return verplichting invullen. Deze invulling kan uiteraard afwijken per specifieke opdracht of beleidskader.

Deel dit bericht:  
23 february 2018