Biggelaar Groen BV haalt hoogst haalbare trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Biggelaar Groen BV haalt hoogst haalbare trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Per 1 februari 2018 is Biggelaar Groen BV gecertificeerd voor trede 3 op het PSO-keurmerk. Hiermee tonen zij aan koploper te zijn op het gebied van inclusief werkgeverschap.

Biggelaar Groen is een bedrijf gericht op grootschalig groen. Hun voornaamste opdrachtgevers zijn gemeenten en andere overheidsinstanties, bedrijven en instellingen, woningbouwverenigingen en beheerders van landgoederen. Het uitvoeren van werkzaamheden in de openbare ruimte vormt de hoofdtaak, waarbij zowel de aanleg van woonwijken, parken en landgoederen, maar ook het onderhoud ervan een grote rol speelt.

Prestatieladder Socialer Ondernemen

De PSO is een wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument dat objectief bepaalt in welke mate een organisatie socialer onderneemt en daarmee een inclusieve werkgever is. Iedere organisatie kan zichzelf vrijblijvend langs de meetlat leggen via www.mijnpso.nl. Daarnaast is het een toonaangevend keurmerk voor socialer ondernemen, dat PSO-Nederland toekent na een certificeringsproces.

PSO-gecertificeerde organisaties bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen op werk en ontwikkeling in de eigen organisatie (directe bijdrage). Hierbij wordt ook gemeten of de inzet van deze mensen op een kwalitatief goede manier gebeurt. Gecertificeerde organisaties werken bij voorkeur samen met organisaties die dit ook aantoonbaar doen (indirecte bijdrage). Zo draagt de hele keten bij aan het creëren van meer kansen voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.

Deel dit bericht:  
15 february 2018