Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering is koploper op het gebied van inclusief werkgeverschap en hiervoor erkend met het PSO certificaat

Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering is koploper op het gebied van inclusief werkgeverschap en hiervoor erkend met het PSO certificaat

Al meer dan een halve eeuw zet Kamphuis de toon op het gebied van Sloopwerken en Asbestsanering. Het sloopbedrijf, welke is opgericht door Gerardus Johannes Kamphuis in 1953, is inmiddels een begrip in de branche. Kamphuis is een sterk familiebedrijf met betrokken mensen die trots zijn op elkaar en op hun werk.

Sociaal ondernemen is een belangrijk aspect in de beleidsvoering van Kamphuis. Ruim 25 jaar geleden werden er al mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aangenomen om een bepaald project uit te voeren. Recentelijk is één van deze mensen met pensioen gegaan. Dit geeft aan dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die in dienst zij bij Kamphuis, een kans krijgen op een mooie toekomst in het werkveld. Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering heeft op vrijdag 2 februari 2018 het PSO-certificaat uitgereikt gekregen door wethouder Roy de Witte van de gemeente Tubbergen.

Marc Blokhuis, bedrijfsleider Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering; “Sociaal ondernemen is sinds jaar en dag de normaalste zaak van de wereld voor Kamphuis. Een PSO-certificering was dan ook niet meer dan logisch voor ons”

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun leveranciers en opdrachtnemers om socialer te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Deel dit bericht:  
5 february 2018