BMN Bouwmaterialen behaalt Aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

BMN Bouwmaterialen behaalt Aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Onlangs heeft BMN Bouwmaterialen de Aspirant-status bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op! BMN Bouwmaterialen is sinds 2015 de naam voor alle vestigingen van de voormalig CRH Bouwmaterialengroep. Vanuit de vier beloftes: beste service, juiste voorraad, flexibele logistiek en vakkundig advies leveren zij dagelijks producten en diensten aan bouwprofessionals in de woning- en utiliteitsbouw.

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat BMN aantoonbaar gestart is met socialer ondernemen en binnen twee jaar toegroeit naar een Trede-niveau op de PSO-Prestatieladder. 

Ketenstimulering

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doet BMN Bouwmaterialen niet alleen door in zijn eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door zijn leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. BMN Bouwmaterialen kiest er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven (sociale werkbedrijven) en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen, groeien we samen naar een samenleving toe waar alle doelgroepen in kunnen participeren.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Deel dit bericht:  
2 january 2018