PSO Nederland erkent Munckhof als koploper in sociaal ondernemen

PSO Nederland erkent Munckhof als koploper in sociaal ondernemen

Munckhof heeft de hoogste positie bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. Uit onafhankelijke toetsing door DEKRA is Munckhof betiteld als koploper als het gaat om het bieden van werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Daarmee levert Munckhof op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Horst, 11 oktober 2017

Aantoonbaar sociale onderneming

Tom Roefs, algemeen directeur van Munckhof over de PSO certificering: “We zijn blij dat we de PSO certificering ontvangen hebben. Iedere organisatie kan natuurlijk roepen dat ze sociaal ondernemen, maar door deze onafhankelijke certificering kunnen wij ook aantonen dat we dit doen. Naast het bieden van een baan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden we het ook belangrijk om samen te werken met leveranciers en partners die hetzelfde doel nastreven. Daar zullen we dus ook extra aandacht voor hebben.”

Begeleiden en opleiden

Naast het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is het ook belangrijk om verder te investeren in deze medewerkers. “Medewerkers volgen bij Munckhof altijd een inwerktraject waarbij alle aspecten van de werkzaamheden, onder begeleiding van een persoonlijke mentor, aan bod komen. Ook worden er opleidingen en cursussen verzorgd die van belang zijn voor een optimale uitvoering van de functie. Deze werkwijze laat samen met de PSO certificering zien dat we sociaal werkgeverschap belangrijk vinden en hier ook concreet invulling aan geven.” aldus Roefs.

PSO-prestatieladder

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Kijk op www.pso-nederland.nl voor meer informatie.

Over Munckhof

Munckhof bestaat uit een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in personenvervoer en reizen. Het bedrijf, dat met het hoofdkantoor gevestigd is in Horst, onderscheidt zich in de markt door zich te focussen op het totaalpakket aan vervoer. Van taxi tot touringcar en van meerdaags evenement tot zakenreis. Een hoge kwaliteit en service vormen belangrijke uitgangspunten in de dienstverlening. Er wordt daarom veel waarde gehecht aan het kwaliteitscertificaat ISO9001, het milieucertificaat ISO14001 en de diverse branche specifieke keurmerken die Munckhof mag voeren.

Organisatorisch bestaat Munckhof uit de divisies Taxi, Tour en Travel. De taxidivisie richt zich op het regisseren, organiseren en uitvoeren van kleinschalig personenvervoer in geheel Nederland. Vanuit de regiecentrale in Horst wordt het vervoer geregisseerd voor vele zorginstellingen, overheden en andere organisaties. Daarnaast verzorgt Munckhof taxivervoer in de breedste zin van het woord vanuit vestigingen in Arnhem, Cuijk, Ede, Eindhoven, Heijen, Hoofddorp, Horst, Lichtenvoorde, Nijkerk, Putten, Ridderkerk, Tilburg, Wageningen en Zaandam.

Divisie Tour

De divisie Tour is gespecialiseerd in grootschalig groepsvervoer per touringcar. Naast het uitvoeren van dit vervoer vanuit de locaties in Arnhem, Heijen en Horst is de tour divisie gespecialiseerd in het plannen en verzorgen van complexe vervoersprojecten. De organisatie en uitvoering van het totale vervoer tijdens Pinkpop, de EK Atletiek 2016 en het treinvervangend vervoer van de Nederlandse Spoorwegen zijn hier voorbeelden van.

Travel

Naast de taxi en touringcar divisies heeft Munckhof het bedrijfsonderdeel Travel, dat zich bezighoudt met de verkoop van internationale zakenreizen en meerdaagse groepsreizen. Hiertoe behoren de zakenreisbureaus van Munckhof Business Travel (Venlo, Veenendaal, Schiedam, Deventer, Helmond, Delfzijl, Amsterdam en Schiphol), zakenreisbureau Roberts & Partners (Schiphol), schoolreisspecialist MGI Travel (Schiedam) en groepsreisspecialist Munckhof Groups Desk (Horst).
Munckhof telt in totaal 1300 medewerkers.

 

Deel dit bericht:  
25 october 2017