Schildersvak.nl: voldoende banen voor mensen met een beperking

Schildersvak.nl: voldoende banen voor mensen met een beperking

De cijfers van de zogenoemde tweemeting die staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onlangs heeft doorgestuurd naar de Tweede Kamer gaven aan dat in 2016 werkgevers in de markt meer banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben gecreëerd dan in het sociaal akkoord met het kabinet was/is afgesproken. De notitie was voor Schildersvak.nl aanleiding in te zoomen op de situatie in de schildersbranche. Het aantal bedrijven in dit vakgebied dat mensen met een arbeidsbeperking een werkplek biedt, stijgt. In een nieuwsartikel op Schildersvak.nl komt uitgebreid Schilder John van Boekel uit Duiven aan het woord. Hij geeft aan dat het bieden van een kans aan deze mensen een oplossing kan zijn voor het komende tekort aan schilderspersoneel. “Social return is een ander voordeel.”

De invulling van Social return kan ook gestalte krijgen door het hebben van een PSO-Certificaat. PSO-Nederland heeft inmiddels al een erkenning uitgereikt aan meerdere schildersbedrijven:

 

Lees verder onze weblog over de ervaringen met Sociaal ondernemen van Aarts SchilderwerkenSchilderwerken J. Schilders en Hendriks SGR.

Deel dit bericht:  
10 july 2017