Cure Afvalbeheer behoudt Trede 3 op PSO-Prestatieladder

Cure Afvalbeheer behoudt Trede 3 op PSO-Prestatieladder

Cure Afvalbeheer heeft het PSO-Keurmerk voor Trede 3 op de PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO weten te behouden. Cure Afvalbeheer is een samenwerkingsverband van de gemeenten Eindhoven, Valkenswaard en Geldrop-Mierlo, waarvoor Cure de afvalinzameling verzorgt.  Zo’n 100 medewerkers zijn dagelijks in de weer om van ruim 135.000 huishoudens het afval in te zamelen.  

Voor Cure Afvalbeheer is het leveren van kwaliteit en een duurzame bijdrage aan de maatschappij belangrijk. Datzelfde principe wordt gehanteerd bij de medewerkers: “Niet alleen in het werk dat zij leveren, maar ook de omstandigheden waarbinnen zij werken. Onze medewerkers beschikken over de juiste papieren voor hun werkzaamheden en we zorgen met elkaar voor een prettig werkklimaat. We hebben in ons aannamebeleid aandacht voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Die ambitie is door Cure al in 2015 in de praktijk gebracht door het PSO-Certificaat te behalen, dat nu dus voor twee jaar is verlengd. Bij monde van directeur Frans van Strijp laat de onderneming weten trots te zijn dat wederom Trede 3 op de PSO-Prestatieladder is behaald: ”Personeel is het meest waardevolle gereedschap dat een bedrijf heeft”. Cure Afvalbeheer heeft als een van haar kernwaarden om een goed werkgever te zijn. "En dat willen wij ook zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We faciliteren hen om ze weer een kans te geven op de arbeidsmarkt. Dit staat bij Cure hoog op de agenda. Wij zijn dan ook blij maar zeker niet verrast dat wij wederom het PSO-Certificaat Trede 3 hebben behaald.”

 Het nieuwe certificaat is ingegaan op 1 april 2017, de audit is uitgevoerd door KIWA Nederland BV.

 

 

Deel dit bericht:  
22 june 2017