Jetta Klijnsma reikt PSO 30+ Certificaat uit aan De Groenmakers

Jetta Klijnsma reikt PSO 30+ Certificaat uit aan De Groenmakers

Staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft het PSO 30+ Certificaat aan De Groenmakers uitgereikt. De Groenmakers behoort daarmee tot een van de eerste organisaties die PSO 30+ gecertificeerd is. Het PSO 30+ Certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden. De wet maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Jan van Ulst, directeur van De Groenmakers, is bijzonder blij met het certificaat: 'Niet alleen overheidsinstanties, ook bedrijven vinden sociaal ondernemen steeds belangrijker. Door het gunnen van werk aan een PSO 30+ gecertificeerd bedrijf ontstaan meer banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn er trots op dat we zijn voorgedragen voor deze certificering. Dit betekent dat wij op een duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage leveren op het gebied van sociaal ondernemen en dat doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Door het PSO 30+ Certificaat zijn we als organisatie nu ook herkenbaar.' 

Positieve stimulans voor sociale ondernemingen

Publieke en private organisaties die opdrachten in de markt zetten vinden Sociaal Ondernemen steeds belangrijker. Het PSO 30+ Certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar voldoen aan de 30% criteria. Door bewust werk te gunnen aan organisaties met een PSO 30+ Certificaat ontstaan ook nieuwe banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ Certificaat maakt gebruik van de huidige methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO. PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ Certificaat is een initiatief van TNO, PSO-Nederland, Cedris, Vebego en Social Enterprise NL.

(Foto: platform Bind!)

 

Deel dit bericht:  
17 may 2017