PSO-Trede 2 voor Stichting WIJeindhoven

PSO-Trede 2 voor Stichting WIJeindhoven

Stichting WIJeindhoven heeft Trede 2 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van PSO-Nederland. De certificatie werd bekend gemaakt tijdens een bezoek van burgemeester John Jorritsma aan WIJeindhoven. Het bereiken van PSO-Trede 2 is voor de stichting de bevestiging dat zij op een duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage levert op het gebied van Sociaal Ondernemen.

WIJeindhoven verzorgt en coördineert de ondersteuning voor alle inwoners uit Eindhoven met een hulpvraag. Deze hulpvraag kan liggen op de volgende gebieden:

  • Werk en inkomen
  • Zorg en opvoeding
  • Huishouding en klussen
  • Vervoer (mobiliteit)
  • Wonen en ontmoeten 

Inwoners die een beroep doen op WIJeindhoven krijgen de ondersteuning die ze nodig hebben, en die bij hen past. Inwoners maken samen met hun contactpersoon een plan om tot een passende oplossing te komen. Het inzetten van hun talenten speelt daarin een belangrijke rol. Daarmee draagt WIJeindhoven er aan bij dat inwoners zich weer gezien en gehoord voelen, en zij weer grip op hun leven krijgen. Met het behalen van het certificaat laat WIJeindhoven zien dat ook binnen de stichting mensen met een afstand op de arbeidsmarkt de kans krijgen hun talenten in te zetten.

De audit is uitgevoerd door DEKRA Certification BV. Stichting WIJeindhoven ziet de certificering als een volgende stap omhoog in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

(Op de foto van links naar rechts: Van Links naar rechts: Jeanny van den Berg, bestuurder Stichting WIJeindhoven, Renate Richters, wethouder gemeente Eindhoven en Yuri Starrenburg, bestuurder PSO-Nederland.)

 

Deel dit bericht:  
2 may 2017