Elk Wijchen ontvangt PSO-Keurmerk Trede 3

Elk Wijchen ontvangt PSO-Keurmerk Trede 3

Wij feliciteren Elk Wijchen met het behalen van Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen
. Elk Wijchen laat hiermee zien dat de onderneming op een duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage levert op het gebied van sociaal ondernemen, ook wel inclusief ondernemen genoemd. Uit de onafhankelijke toetsing blijkt dat Elk Wijchen op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de organisatie werkt bij voorkeur samen met organisaties die dit ook doen. Een onafhankelijke certificerende instelling heeft de kwalitatieve en kwantitatieve criteria gecontroleerd.

PSO-Keurmerk stimuleert inclusief ondernemen in Nederland

Doel van de PSO is het oplossen van een maatschappelijk probleem door socialer te ondernemen: meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam en op een kwalitatief goede wijze aan werk helpen bij reguliere organisaties. Sociaal inkopen draagt hier ook aan bij. PSO wordt in toenemende mate toegepast door gemeenten en andere publieke opdrachtgevers als instrument waarmee de invulling van de Social Return verplichting (gedeeltelijk) kan worden aangetoond. Over het algemeen kan een PSO gecertificeerde organisatie met een bepaalde PSO-Trede, de volledige of een deel van, de Social Return verplichting invullen. Uiteraard kan dit afwijken per specifieke opdracht of beleidskader.

Elk Wijchen

Elk Wijchen is een modern familiebedrijf uit Wijchen, specialist in onderhoud in en aan bestaand vastgoed. De onderneming staat voor ontwerp, uitvoering en instandhouding van het totale vastgoed vanuit één visie: Geen Gedoe. Elk Wijchen bestaat uit een nieuwe generatie onderhoudsspecialisten, sociaal betrokken en toonaangevend in de regio. Het PSO-certificaat Trede 3 is aan Elk Wijchen toegekend per 1 augustus 2016 en twee jaar geldig.

Deel dit bericht:  
19 december 2016

Direct naar: