Smurfit Kappa Recycling PSO-gecertificeerd

Smurfit Kappa Recycling PSO-gecertificeerd

En weer mocht een organisatie namens Pensioensfonds Werk en (Re)integratie (PWRI) een felicitatietaart ontvangen. Deze keer was Smurfit Kappa Recycling B.V. aan de beurt. PSO-adviseur Marianne van Schaick van All-Inclusion B.V. overhandigde de taart aan Rob de veer (QESH Manager Benelux), Roy Smeets (Manager HR Benelux) en Ard de Haas (Manager Recycling Benelux). Smurfit Kappa heeft zich laten certificeren voor het PSO-keurmerk van TNO en de Aspirant-status behaald. Voor de drie heren is dat een eerste stap op weg naar Trede 1 in 2023 en daarna misschien wel naar Trede 2.

Ard de Haas: “Het begint bij het team dat ervoor wil gaan.
Wij willen als Smurfit Kappa wereldwijd inclusief zijn en in de praktijk aan onze medewerkers laten zien hoe inclusie wordt bereikt".

Henri Vermeulen, Vice President Recovered Paper: “Wij zijn als organisatie verheugd dat we op deze wijze de mogelijkheid krijgen om in deze dynamische arbeidsmarkt ook in dit segment, met veel onontdekte mogelijkheden, ons team te kunnen versterken met waardevolle arbeidskrachten.

Roy Smeets: “Wij hebben nu de Aspirant-status. Naast het belang dat de organisatie hecht aan inclusie is er ook een commercieel belang. Opdrachtgevers vragen aan ons om inclusief te zijn en zo komen beide belangen mooi bij elkaar.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen

De PSO is het keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief certificeert. Een onafhankelijke audit van het PSO-schema, uitgevoerd door een van de vier certificerende instellingen, maakt onderdeel uit van het PSO-keurmerk. TNO en PSO-Nederland hebben, in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl.

Deel dit bericht:  
22 april 2022