Sociaal ondernemen met volle overtuiging en plezier, dat is Lumeco!

Sociaal ondernemen met volle overtuiging en plezier, dat is Lumeco!

Lumeco heeft opnieuw Trede 3  behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Lumeco op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Lumeco op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Lumeco verduurzaamt Nederland met een eigen assortiment aan LED oplossingen voor bestaande- en nieuwbouw. Lumeco is in 2009 opgericht door 2 broers en in de loop der tijd uitgegroeid tot een specialist op het gebied van LED verlichting die haar klanten volledig ontzorgt. Als zowel leverancier als installateur kan Lumeco het gehele verlichtingsproject voor haar opdrachtgevers uit handen nemen. Van de meest vroege stadia in lichtadvies, lichtplannen en projectbegrotingen, tot de uiteindelijke installaties en periodiek onderhoud.

Ondernemen met oog voor arbeidsparticipatie

Waar mogelijk probeert Lumeco mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten binnen haar bedrijfsprocessen. Enerzijds omdat de organisatie waarde hecht aan een inclusieve arbeidsmarkt en gelijke kansen voor iedereen, maar ook omdat zij zelf meerwaarde vinden in een divers personeelsbestand en de unieke bijdragen en ervaringen die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen toevoegen aan de bedrijfscultuur.

Marjolein Boer: “Bij ons krijgt iedereen een kans. Onze visie is een inclusieve arbeidsmarkt zonder uitsluiting.

Met gepaste begeleiding zorgt Lumeco ervoor dat mensen die net een extra steuntje in de rug nodig hebben ook kunnen worden ingezet op projecten, en zich daar verder kunnen ontwikkelen. Tevens is het bedrijf een erkend leerbedrijf, en leiden zij gemotiveerde studenten en medewerkers uit de doelgroep van de participatiewet op om aanpassingen en renovaties van de verlichtingsarmaturen uit te voeren. Voor Lumeco heeft dit altijd tot doel om deze mensen op te leiden en uiteindelijk een arbeidscontract aan te kunnen bieden. Lumeco zet zelf ook steeds meer in op eigen werving.

Structureel presteren op de hoogste Trede van de PSO Prestatieladder

Lumeco is inmiddels voor de derde keer op de hoogste trede van de PSO Prestatieladder gecertificeerd. Het socialer ondernemen zit duidelijk stevig verweven in de bedrijfsvoering en missie van Lumeco, en het bedrijf geeft dan ook aan dat zij zeker van plan zijn om dit hoge prestatieniveau te behouden. In de afgelopen 10 jaar heeft het bedrijf altijd actief ingezet op een inclusief personeelsbestand door voor ondersteunende functies altijd te zoeken naar kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier vergroot zij de arbeidsparticipatie in de regio.

Tommy van der Giessen: “PSO geeft ons sociaal ondernemerschap een officieel gezicht en legitimeert onze activiteiten op dit gebied.

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

 

 

Deel dit bericht:  
12 november 2021