De Bie Groen heeft PSO-Trede 3 en het PSO 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent dat De Bie Groen voldoet aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelsbestand dat in dienst is bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat De Bie Groen op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert De Bie Groen op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.
De Bie Groen is een allround hoveniersbedrijf. Het bedrijf voorziet haar klanten van groenvoorziening in de breedste zin van het woord. Van de ontwerpfase tot het onderhoud, De Bie Groen heeft de verschillende specialismes in huis om haar klanten in het gehele traject te ondersteunen. De Bie Groen werkt voor een breed palet aan opdrachtgevers, waaronder bedrijven, gemeenten, instellingen, woningbouwverenigingen en diverse partijen zoals verenigingen van eigenaren en scholen. Dit alles doet de organisatie met oog voor de wensen en behoeftes van haar opdrachtgevers.
De Bie Groen neemt haar verantwoording ten aanzien van de samenleving. De Bie Groen is een sociaal bedrijf met oog voor mens en maatschappij. Zo ondersteunt het bedrijf landelijke- en regionale instellingen en initiatieven met financiële bijdrages en in natura. Verder werkt De Bie Groen volgens de principes van duurzaamheid, bijvoorbeeld middels de certificering niveau 5 van de CO2-prestatieladder, en neemt zij duurzaam, verantwoordelijk omgevingsmanagement zeer serieus.
De Bie Groen zet zich al jarenlang in voor haar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door medewerkers met goede begeleiding én een hechte samenwerking aan de slag te laten gaan zorgt de organisatie voor een prettige en productieve werkomgeving. Door elke medewerker een kans te geven op een werkplek die geschikt is voor hen ziet De Bie Groen dat de PSO-doelgroep een waardevolle aanvulling voor het bedrijf is.
Kevin Zoutman, is één van de doelgroepmedewerkers bij De Bie Groen. Kevin hoopt door deze foto veel volgers te krijgen die ook bij De Bie aan de slag kunnen!
De Bie Groen is binnen een jaar gegroeid van Trede 2 naar Trede 3, en heeft daarbij ook nog de 30+ certificering behaald. Dit is een indrukwekkende prestatie, die de organisatie heeft bewerkstelligd door middel van gericht sociaal beleid. Zo heeft de Bie groen actief ingezet op een duurzaam netwerk met Haarlemse Paswerk en IJmond Werkt!; het samenwerkingsverband van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen voor uitvoering van de Participatiewet. Door middel van nauw contact met deze organisaties bewerkstelligt De Bie Groen snel een passende en prettige overgang voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een functie binnen haar organisatie.
Nick Huibers, procescoӧrdinator: “Wij zien het als een win-win situatie, omdat bedrijven kwetsbare mensen aan werk helpen terwijl deze mensen tegelijkertijd steeds meer onmisbaar worden voor de uitvoering van bijvoorbeeld buitenwerk, dat steeds minder populair lijkt te worden. Tegelijkertijd kan een gemeentelijke opdrachtgever bepaalde werkzaamheden makkelijker een op een uitbesteden aan bedrijven met dit keurmerk, waarmee de gemeenten ook hun verantwoordelijke rol t.o.v. de doelgroepen kunnen vervullen.”
Tevens hecht De Bie Groen er belang aan om de samenwerking op te zoeken met andere ondernemingen die PSO gecertificeerd zijn. Zo stemt de organisatie bijvoorbeeld ook haar eigen inkoop af op ondernemingen die ook PSO gecertificeerd zijn, om daarmee het sociaal ondernemerschap te vergroten.
De Bie Groen spreekt nadrukkelijk uit dat zij voornemens is om de werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te behouden binnen haar organisatie, en het hoge prestatieniveau op de PSO Prestatieladder te waarborgen.
Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidspositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-gecertificeerde organisaties niet alleen door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door hun leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. PSO-gecertificeerde organisaties kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.
PSO Helpdesk
E: info@pso-nederland.nl
T: 020-3315535