Ter Steege continueert PSO-certificering en stijgt op de PSO-Prestatieladder naar Trede 2!

Ter Steege continueert PSO-certificering en stijgt op de PSO-Prestatieladder naar Trede 2!

Ter Steege Bouw Vastgoed heeft Trede 2 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Ter Steege op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Ter Steege op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Ter Steege Bouw Vastgoed is een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar betrouwbare, hoogwaardige diensten biedt aan haar klanten. De werkwijze van het bedrijf wordt gekenmerkt door oog voor haar klanten, de omgeving en haar eigen personeel. De jarenlange inzet van Ter Steege op het vlak van sociaal ondernemen sluit daarmee naadloos aan op de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie.

Sociaal ondernemen zit in de organisatie verankerd

De organisatie zet zich al jarenlang in voor haar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo zorgt de organisatie onder andere voor een prettige werkplek en de juiste begeleiding voor haar medewerkers. Het is daarom ook niet meer dan vanzelfsprekend dat Ter Steege al jaren voor haar inspanningen op het vlak van sociaal ondernemen wordt erkend met de PSO-certificering. De organisatie zet zich bovendien niet alleen structureel in voor haar huidige medewerkers, zij is ook actief bezig met het vergroten van de werkgelegenheid voor de PSO doelgroep binnen Ter Steege. De organisatie is daarmee binnen twee jaar zelfs gestegen op de PSO-Prestatieladder van Trede 1 naar Trede 2.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

Deel dit bericht:  
31 march 2021