Onze dienstverlening op het gebied van digitale toegankelijkheid, data en content komt met een mooie bonus. Doordat we werken met mensen met autisme maken we namelijk veel impact. Onze hercertificering voor de hoogste trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) bewijst dat. Hierdoor krijgen onze klanten hoge kwaliteit diensten én realiseren ze sociale impact. Maar wat betekent sociale impact bij ons eigenlijk? En waarom is het belangrijk? Dat laten we je zien in deze blog.
Marcel Otte, webanalist, SEO & SEA specialist bij Swink.
Helaas heeft naar schatting 54% van de mensen met autisme geen baan. Hierdoor is het voor hen niet goed mogelijk om zich te ontplooien en hun dromen te verwezenlijken. Wij willen hier iets aan doen door mensen met autisme een vaste baan te bieden die recht doet aan hun talenten. Dit zorgt ervoor dat ze niet meer afhankelijk zijn van een uitkering. Bovendien groeien en bloeien onze collega’s dankzij hun werk. Diverse collega’s hebben zich enorm ontwikkeld op vakinhoudelijk en persoonlijk gebied. Dit is niet alleen heel fijn voor onze mensen, maar ook voor onze klanten. Zij krijgen namelijk uitstekende dienstverlening dankzij de diepgaande kennis van onze specialisten.
De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is wetenschappelijk onderbouwde certificering die organisaties stimuleert om op een duurzame en kwalitatief goede wijze socialer te ondernemen. De PSO is expliciet gericht op arbeidsparticipatie: het bieden én vergroten van kansen aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO-keurmerk is een rule-based TNO instrument waaraan strikt schemabeheer en toetsing gekoppeld is. De audit wordt altijd verricht door een onafhankelijke Certificerende instelling. Doordat we op de hoogste trede van de PSO-ladder staan, behoren we tot de koplopers op het gebied van sociaal ondernemen. Het laat zien dat we direct bijdragen aan een betere maatschappij. Opdrachtnemers die structureel werk van Social return maken en dit kunnen aantonen met een PSO-certificaat worden hiervoor bij de invulling van de Social returnverplichting steeds vaker gewaardeerd. Opdrachtgevers kennen diverse motieven om het PSO-keurmerk te waarderen bij de invulling van de Social return eis, zo kunnen opdrachtgevers met een Social return (SROI) verplichting die bij ons invullen dankzij onze PSO 30+ certificering.
Sinds 2020 bieden we bij Swink diensten aan op het gebied van digitale toegankelijkheid. Digitale toegankelijkheid betekent dat alle content en diensten ook bruikbaar zijn voor mensen met een functiebeperking. Wij helpen organisaties om dit te bereiken. Doordat wij inclusiviteit heel belangrijk vinden, past dit goed bij ons. Mede dankzij onze gespecialiseerde partners hebben onze specialisten zich in korte tijd tot volwaardige toegankelijkheidsonderzoekers ontwikkeld. Inmiddels helpen wij diverse overheden met het toegankelijk maken van hun content en website. Zo maken wij de publicaties van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) toegankelijk.
Er is nu veel aandacht voor toegankelijkheid. Dat komt doordat het sinds kort voor overheden verplicht is om hun content toegankelijk aan te bieden. Diverse overheden maken hiervoor gebruik van onze diensten. Meer opdrachten betekent dat we meer mensen met autisme een baan kunnen bieden. We zijn dan ook erg blij en trots dat binnenkort vier mensen bij ons aan de slag gaan. Zij zullen opgeleid worden tot onderzoeker digitale toegankelijkheid. Hierdoor kunnen we beter voldoen aan de vraag in de markt.
We blijven ons en onze dienstverlening ontwikkelen, zodat we nog meer klanten kunnen helpen om toegankelijk te worden. Hierdoor kunnen we weer meer mensen met autisme een baan bieden. Zo dragen we bij aan een inclusieve én toegankelijke wereld.
Wil je met je organisatie naar het volgende niveau van digitale toegankelijkheid? Wij hebben de kennis en middelen om je op elke stap van de route verder te helpen! Bekijk eens wat we je kunnen bieden met onze uitgebreide toegankelijkheid dienstverlening.