Aarts Schilders: sociaal ondernemen zit bij ons in het bloed

Aarts Schilders: sociaal ondernemen zit bij ons in het bloed

Aarts Schilders bestaat al 12,5 jaar en Sociaal Ondernemen is de drijfveer van Aarts. Zoals directeur Anka Aarts zegt: “Iedereen komt op een punt in het leven waarbij het minder gaat. De meesten hebben familie en vrienden die hulp kunnen bieden, maar niet iedereen. Wij geven deze mensen vertrouwen, net dat ene zetje dat ze nodig hebben om de toekomst weer rooskleurig tegemoet te gaan.”

Een mooi voorbeeld hiervan is medewerker Marco. Marco droomt al zijn hele leven van maar een ding: schilder worden. Bij het bedrijf waar Marco voorheen werkzaam was, lukte dit helaas niet. Zijn droom spatte uiteen. Marco was bang zijn droom nooit waar te kunnen maken, totdat hij in contact kwam met Aarts Schilders. Hier heeft hij het inmiddels geschopt tot leerling-schilder en kan iedere dag doen wat hij het liefste doet: schilderen. 

Aarts Schilders en Social Return

Aarts Schilders wil door middel van het PSO-certificaat laten zien dat zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans geven en uitdragen dat social return centraal staat in de bedrijfsvoering. “Wij doen dit samen met onze medewerkers. Het is hier de normaalste zaak van de wereld.” Dit blijkt ook wel, aangezien maar liefst 80% van de medewerkers van Aarts medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt is.

Ook merkt Aarts dat het sociale aspect voor opdrachtgevers een steeds grotere rol speelt. Woonstichting St. Joseph Boxtel heeft er bijvoorbeeld bewust voor gekozen om met Aarts Schilders in zee te gaan. “De manier waarop wij omgaan met onze medewerkers was voor St. Joseph reden genoeg om ons in te schakelen.” Door te kiezen voor Aarts Schilders krijgt St. Joseph, behalve hoogstaand schilderwerk, een ervaring mee en kunnen zij met een goed gevoel genieten van het schilderwerk. 

Sociaal Ondernemen? Gewoon doen!

Je kan dus wel stellen dat sociaal ondernemen bij Aarts Schilders in het bloed zit. Met elkaar als team zorgen zij ervoor dat er tien mensen ‘met een rugzakje’ bij hen kunnen werken. Iedereen wordt hierbij ingezet op z’n eigen kracht en helpt elkaar waar nodig. Of zoals Anka verwoordt: “Wij opereren als een voetbalteam. Haal alle verdedigers weg en je zal verliezen. Maar haal alle spitsen weg en je zal ook verliezen.”

Op de vraag waarom andere werkgevers ook sociaal zouden moeten ondernemen, is het antwoord luid en duidelijk. “Het is een toegevoegde waarde voor het bedrijf, de sfeer en de maatschappij. Gewoon doen, zou ik zeggen!”

Aarts Schilders heeft verlenging gekregen van Trede 3 op de PSO-Prestatieladder. 

Deel dit bericht:  

Direct naar: