Vacature Marketing & Communicatie Manager
 

24 – 36 uur

Ter versterking van ons team zoeken we een  Marketing & Communicatie manager voor PSO Nederland.

 

-        Ben jij een ervaren marketeer word je blij van autonomie, concrete acties en resultaten?

-        Wil jij een actieve bijdrage leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt?

-        Geloof je in de kracht van MVO, inclusie en diversiteit gericht op arbeidsparticipatie? 

-        Werk je graag zelfstandig en in een team van gedreven collega’s?

 

Dan is PSO Nederland op zoek naar jou!

 

Dit mag je doen!

In Nederland staan helaas nog heel veel mensen langs de kant. Ondanks een overschot aan vacatures zijn veel mensen op zoek naar zinvol werk.

 

Wij geloven dat iedereen, op zijn eigen wijze, deel kan nemen aan de maatschappij. Elk individu beschikt over vermogen om deel te nemen aan het arbeidsproces en heeft het recht om werkdag af te sluiten met een gevoel van voldoening.  

 

Nog niet alle werkgevers lukt het om hun organisatie zo in te richten dat er ook voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt ruimte, aandacht en begeleiding is om duurzaam aan de slag te gaan. Organisaties die dat wel doen en een bovengemiddelde bijdrage leveren aan arbeidsparticipatie worden erkend door het TNO-keurmerk PSO (Prestatieladder Sociaal Ondernemen). PSO-Nederland is de regie-organisatie rondom het PSO keurmerk. Dit betekent dat PSO-Nederland het PSO-certificaat mag uitgeven aan organisaties die een bovengemiddelde bijdrage leveren op het gebied van arbeidsparticipatie.

 

Als communicatie en marketing manager ben je verantwoordelijke voor het strategische marketingbeleid, doelstellingen en merkpositionering van PSO-Nederland en het PSO keurmerk. Door de wensen en behoeften van de potentiële gebruikers en toepassers van het PSO-keurmerk te onderzoeken, worden marketingcampagnes opgezet, zodat meer organisaties kiezen voor de PSO als instrument om uitvoering te geven aan inclusie & diversiteits beleid. De PSO is het enige keurmerk gericht op arbeidsparticipatie en zal ook als zodanig gepositioneerd moeten worden!      

 

Dit neem je mee!

-        Ondernemerschap en zelfstandigheid

-        Aantoonbare ervaring met communicatie en marketing in het sociale domein

-        Affiniteit met maatschappelijk verantwoord ondernemen en/of social return [SROI]   

-        Affiniteit met mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt  

-        Minimaal 5 jaar relevante werkervaring

-        Projectmanagement vaardigheden

-        Professionaliteit en humor

 

 

Wie zijn wij?

Een compacte club gedreven mensen met de ambitie om van de PSO de standaard te maken voor sociaal ondernemen. We willen het aantal organisaties dat beschikt over een PSO certificaat sterk laten groeien. Ook door nieuwe branches en markten aan te sluiten!

 

Bij PSO-Nederland geloven we dat organisaties goed functioneren als ze een afspiegeling zijn van de maatschappij. We zetten ons in voor een maatschappij waarin voor iedereen een arbeidsplaats beschikbaar is die aansluit bij het arbeidsvermogen.

Er licht echter nog wel een uitdaging om de vraag en aanbod passend te maken. Werkgevers zullen zich anders moeten organiseren. Organisaties worden diverser en zullen meer oog moeten hebben voor inclusie op de werkvloer. De PSO helpt organisatie om in beeld te brengen waar ze staat t.a.v. arbeidsparticipatie en stelt ze in staat om sociale doelen te stellen en deze te verwezenlijken.

Het PSO keurmerk erkent organisaties die bovengemiddeld bijdragen aan arbeidsparticipatie. De erkenning is gestoeld op wetenschappelijke onderbouwing door TNO. PSO-Nederland zorgt ervoor dat de PSO continu wordt doorontwikkeld en dus actueel en relevant blijft.

Organisaties die beschikken over een PSO certificaat kunnen daarmee aantonen dat ze koploper zijn op het gebied van arbeidsparticipatie. Het PSO-certificaat dient daarbij als officieel erkend bewijsmiddel. Dit bewijsmiddel wordt inmiddels door meer dan 200 gemeenten en andere overheidsorganisaties toegepast bij o.a. aanbestedingen, subsidies en financieringen.          

 

Voor wie zijn we aan de slag?

Het PSO certificaat is gericht op inkopende organisaties, zoals (semi)overheden, en bedrijven met de ambitie om impact te maken op gebied van arbeidsparticipatie. Het PSO certificaat zorg ervoor dat meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarkt positie meer kans maken op een structurele arbeidsplaats bij een reguliere werkgever. We zijn er van overtuigd dat het PSO keurmerk reguliere organisaties beter in staat stelt om passende arbeidsplaatsen te creëren zodat mensen duurzaam aan de slag kunnen gaan.

         

Dit kan je van ons verwachten

·       Een inspirerende en uitdagende werkomgeving waar maatschappelijk ondernemen centraal staat

·       Veel vrijheid en autonomie… dat betekent vanzelfsprekend ook veel verantwoordelijkheid.

·       De kans om de het strategische marketingbeleid van sociale onderneming naar je hand te zetten!

·       Een salaris tussen de € 3.000,- en € 5.000,- (op basis van fulltime en afhankelijk van kennis en ervaring) en middelen die passen bij je functie

·       Mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. We groeien en jij groeit met ons mee

·       Een hoop plezier met leuke en ervaren collega’s

 

Zin om echt sociaal impact te maken?

Solliciteer als je deel wilt uitmaken van een organisatie die zakelijk Nederland verbind met het sociale domein en daarmee onze arbeidsmarkt eerlijk en toekomst bestendig maakt.

 

·       Heb je nog vragen of wil je informeel eens kennis maken? Bel met Jan Theo Hoefakker : 06 1319 8803

·       Stuur je motivatie naar info@pso-nederland.nl 

·       Sluitingsdatum is 28 februari 2023

·       Tot slot en wellicht overbodig. Wij kijken graag naar wat iemand kan en waar iemand goed in wil zijn. Mocht de rol of werkomgeving daarop aangepast moeten worden dan is dat uiteraard geen enkel probleem!

 


Direct naar: