Sociaal ondernemen is naast het gebruik van staal al jaren lang de handtekening van DIJKOS

Sociaal ondernemen is naast het gebruik van staal al jaren lang de handtekening van DIJKOS

Onlangs heeft DIJKOS B.V. Trede 2 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn ze enorm trots op! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van inclusief & sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat DIJKOS B.V. op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bart van Dijk (directeur): ‘’Sociaal ondernemen is naast het gebruik van staal al jaren lang de handtekening van DIJKOS’’

Over DIJKOS B.V.

DIJKOS B.V. is een bedrijf dat zijn oorsprong vindt in metaalbewerking. Bijna 30 jaar geleden is de organisatie begonnen met het produceren van onderstellen voor tafels en bedden. Doordat ze productie en design in eigen hand hebben zijn er talloze oplossingen te bedenken met staal. Hieruit is 20 jaar geleden het idee ontstaan om lampen te ontwikkelen welke tot op de dag van vandaag wordt verkocht onder de naam ZTaHL. De organisatie blijft constant door ontwikkelen, waardoor er steeds nieuwe productgroepen ontstaan. In hun totaalpakket bieden ze ook groenoplossingen aan van de dochteronderneming GRØNN. Daarnaast bestaat het aanbod uit indoor tafels, outdoor (picknick)tafels, stoelen en losse onderstellen.

Inclusief & sociaal

DIJKOS biedt werkplekken aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, omdat iedereen gelijke kansen verdiend op een baan. Samenwerken zit bij ons hoog in het vaandel, vandaar dat wij werken met lokale partijen om sociale werkplekken te creëren. DIJKOS wil graag als voorbeeld fungeren voor andere bedrijven om social return te promoten. Een van de achterliggende doelen van het PSO-certificaat is om andere bedrijven over te halen om zich ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te spannen.

Inclusief & sociaal werkgeverschap

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-gecertificeerde organisaties niet alleen door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door hun leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal & inclusief te ondernemen. Ze kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.pso-Nederland.nl 

Deel dit bericht:  
4 june 2020

Direct naar: