Trede 2 voor Stichting OOK Begeleiding

Trede 2 voor Stichting OOK Begeleiding

Stichting OOK Begeleiding uit het Brabantse Geldrop is onlangs gecertificeerd op trede 2 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De stichting, gespecialiseerd in het bieden van hulp en begeleiding aan mensen met autisme en hun omgeving, presteert hiermee ruim bovengemiddeld hoog in het creëren van werkgelegenheid voor personen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.

Over Stichting OOK Begeleiding

Stichting ook is gespecialiseerd in autisme, en biedt diverse vormen van hulp en begeleiding aan personen met een Autisme Spectrum Stoornis en hun naasten. Onder het aanbod van Stichting OOK vallen onder andere individuele begeleiding, ouder- en gezinsbegeleiding, dagbesteding, en begeleid wonen.

Met een team van ruim 60 specialisten is Stichting OOK dagelijks actief in de omgeving van Geldrop, Helmond en Mierlo. Ook is er een locatie in Zaltbommel voor mensen uit de omgeving van Bommelerwaard, Rivierenland, en Lekstroom.

Bij het vormen van dit team wordt bewust ruimte gecreëerd voor personen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Door deze sociaalmaatschappelijke doelstelling op een duurzame en kwalitatief goede wijze te tewerkstellen, is Stichting OOK in aanmerking gekomen voor een PSO-certificering.

Trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

De PSO (Prestatieladder Socialer Ondernemen) heeft als doel om meer personen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame- en kwalitatief goede wijze aan werk helpen. Dit doen PSO-gecertificeerde organisaties zowel door binnen de eigen organisatie werkplekken te faciliteren, als door bewust ‘sociaal’ in te kopen bij andere PSO- of SW-bedrijven. De PSO wordt in toenemende mate toegepast door gemeenten en andere publieke opdrachtgevers als instrument waarmee de invulling van de Social Return-verplichting (gedeeltelijk) kan worden aangetoond.

De PSO kent vier prestatieniveaus: aspirant-status, trede 1, trede 2, en trede 3. Instappen is op elk prestatieniveau mogelijk. De gedachte achter deze trede-benadering is dat organisaties de mogelijkheid hebben om door te groeien op de PSO-Prestatieladder. Met het behalen van de tweede en op één na hoogste trede maakt Stichting OOK zichtbaar in haar grootteklasse tot de 25% best presterende organisaties te behoren op het gebied van sociaal ondernemerschap, conform de PSO-normen.

De onafhankelijke toetsing voor Stichting OOK is uitgevoerd door certificerende instelling DEKRA. Het certificaat zal voor een periode van twee jaar geldig zijn.

Benieuwd hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
6 march 2020

Direct naar: