De onderneming Lindhout Schilder- Vastgoedonderhoud uit Bergen op Zoom heeft onlangs het certificaat voor de derde en tevens hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. Het bedrijf, dat werk biedt aan ruim 80 personen, toont hiermee aan op een ruim bovengemiddelde wijze bij te dragen aan een socialere en inclusievere arbeidsmarkt. Na eerder in het bezit te zijn geweest van het certificaat voor PSO-trede 2, maakt Lindhout tevens zichtbaar dat groei op de PSO-prestatieladder haalbaar is.
Lindhout begon als traditioneel, ambachtelijk schildersbedrijf maar is door de jaren heen uitgegroeid tot een modern vastgoedonderhoudsbedrijf dat diverse diensten biedt.
Lindhout ziet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) steeds meer als een kernonderdeel van haar eigen bedrijfsvoering. ‘Naast het gezond houden van onze eigen organisatie willen wij ook onze omgeving gezond houden’, luidt de visie van het bedrijf. ‘Wij proberen zo veel mogelijk rekening te houden met het effect van onze activiteiten op het milieu en met de menselijke aspecten binnen en buiten ons bedrijf.’
Binnen dit kader vindt Lindhout het van groot belang om bij te dragen aan een inclusievere arbeidsmarkt waarin iedereen een eerlijke kans krijgt op passend werk. Via haar PSO-certificering maakt Lindhout zichtbaar deze ambitie op een kwalitatieve- en duurzame wijze te tewerkstellen.
Lindhout is al sinds 2017 in het bezit van het certificaat voor PSO-trede 2 en maakt met het behalen van trede 3 zichtbaar dat groei op de PSO-prestatieladder haalbaar is. Uit een onafhankelijke toetsing, uitgevoerd door certificerende instelling KIWA Nederland, is gebleken dat Lindhout na de nieuwe audit voldoet aan alle kwalitatieve- en kwantitatieve eisen voor de hoogste PSO-trede. Het nieuwe certificaat voor Lindhout zal weer voor een periode van twee jaar geldig zijn.
Het doel van de PSO is om meer personen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door binnen de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om socialer te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd.
Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de aspirant-status, trede 1, trede 2 en trede 3. Via deze benadering kunnen organisaties doorgroeien op de PSO-prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.
Met het behalen van de derde- en hoogste trede op de PSO-Prestatieladder scoort Lindhout ruim bovengemiddeld hoog op het gebied van socialer ondernemen, volgens de PSO-normen. Het certificaat zal voor een nieuwe periode van twee jaar geldig zijn.
Benieuwd hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten.