De Heer Land en Water B.V. verlengt certificaat voor PSO-trede 3

De Heer Land en Water B.V. verlengt certificaat voor PSO-trede 3

Het bagger- en groenvoorzieningsbedrijf De Heer Land en Water B.V. uit het Utrechtse Polsbroek heeft onlangs haar certificaat voor de derde en tevens hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) verlengd. Het familiebedrijf, dat bijna 150 personen in dienst heeft, toont hiermee aan ruim bovengemiddeld veel werkplekken te bieden aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bedrijf behoort hiermee tot de koplopers van socialere ondernemers in Nederland.

Sociaal ondernemer

De Heer Land en Water is al langer dan 25 jaar actief in Midden- en West Nederland. Het bedrijf werd opgericht door huidige eigenaar Ad de Heer en is snel uitgegroeid tot een bekende naam in haar branche. Het bedrijf voert voornamelijk opdrachten uit voor overheidsinstanties, waaronder provincies, gemeenten, en waterschappen.

Het bedrijf is onder andere gespecialiseerd in baggerwerk, waterbodemsanering, natuurontwikkeling, en wijkonderhoud.

Om de kwaliteit van haar werknemers te waarborgen en tegelijkertijd een belangrijke maatschappelijke bijdrage te leveren, is De Heer een erkend leerbedrijf onder Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

Ook maakt De Heer via de PSO-certificering zichtbaar ruim bovengemiddeld te presteren in het bieden van werk aan personen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Uit een onafhankelijke toetsing, uitgevoerd door certificerende instelling DEKRA, is gebleken dat het bedrijf voldoet aan de kwalitatieve én kwantitatieve eisen voor de hoogste PSO-trede.

Trede 3 op de PSO-Prestatieladder

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door binnen de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om socialer te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd.

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Via deze benadering kunnen organisaties doorgroeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Met het behalen van de derde- en hoogste trede op de PSO-Prestatieladder scoort De Heer Land en Water bovengemiddeld hoog op het gebied van socialer ondernemen, volgens de PSO-normen. Het certificaat zal voor een nieuwe periode van twee jaar geldig zijn.

Benieuwd hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
25 february 2020