ZorgOkee groeit op PSO-prestatieladder en behaalt trede 3

ZorgOkee groeit op PSO-prestatieladder en behaalt trede 3

De zorginstelling ZorgOkee uit het Brabantse Sint-Oedenrode heeft onlangs het certificaat voor de derde en tevens hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. De organisatie, die werk biedt aan bijna honderd personen, toont hiermee aan op een ruim bovengemiddelde wijze bij te dragen aan een socialere en inclusievere arbeidsmarkt. Na jarenlang in het bezit te zijn van het certificaat voor PSO-trede 2, maakt de organisatie tevens zichtbaar dat groei op de PSO-prestatieladder haalbaar is.

‘De beste zorg verlenen doe je samen’

ZorgOkee biedt diverse vormen van zorgdienstverlening aan alle betrokkenen op het gebied van autisme, ADHD, en LVG. Dagelijks zijn haar medewerkers actief in gespecialiseerde begeleiding voor zowel individuen als groepen, begeleid wonen, en gespecialiseerde individuele schoolbegeleiding.

Al bijna 15 jaar lang maakt ZorgOkee zich sterk voor sociaal ondernemerschap. Zij hebben als visie om medewerkers met een eventuele afstand tot de arbeidsmarkt te integreren in hun personeelsbeleid. Hierbij gaat de organisatie uit van de mogelijkheden van haar collega’s en cliënten, waarbij het belangrijk is dat men in eigen kracht staat.

ZorgOkee is al jarenlang in het bezit van het certificaat voor PSO-trede 2, en maakt met het behalen van trede 3 zichtbaar dat groei op de PSO-prestatieladder haalbaar is. Uit een onafhankelijke toetsing, uitgevoerd door certificerende instelling KIWA Nederland, is gebleken dat ZorgOkee na de nieuwe audit voldoet aan alle kwalitatieve- en kwantitatieve eisen voor de hoogste PSO-trede. Het nieuwe certificaat voor ZorgOkee zal weer voor een periode van twee jaar geldig zijn.

Trede 3 op de PSO-Prestatieladder

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door binnen de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om socialer te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd.

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Via deze benadering kunnen organisaties doorgroeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Met het behalen van de derde- en hoogste trede op de PSO-Prestatieladder scoort ZorgOkee ruim bovengemiddeld hoog op het gebied van socialer ondernemen, volgens de PSO-normen. Het certificaat zal voor een nieuwe periode van twee jaar geldig zijn.

Benieuwd hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
21 february 2020

Direct naar: