Wederom trede 2-verlening voor v.o.f. M.A.M. Langenhuizen

Wederom trede 2-verlening voor v.o.f. M.A.M. Langenhuizen

Het bedrijf v.o.f. M.A.M. Langenhuizen uit Noord-Brabant heeft wederom een verlenging gekregen voor haar certificaat op trede 2 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De organisatie, al sinds 2015 PSO-gecertificeerd, maakt hiermee zichtbaar zich op een zeer consequente wijze in te zetten voor een inclusievere arbeidsmarkt.

Sociaal ondernemen

Onder v.o.f. Langenhuizen is zowel een hoveniersbedrijf als een handelskwekerij actief. Deze ondernemingen verzorgen opdrachten voor particulieren, bedrijven, en openbare instellingen. Verspreid over verschillende steden, waaronder Veghel, Oss, Rosmalen, Den Bosch, Schijndel, en Uden, bieden de bedrijven werk aan ruim 25 personen.

Langenhuizen is sinds 2015 PSO-gecertificeerd en maakt met haar hercertificering zichtbaar dat sociaal ondernemerschap een integraal onderdeel binnen de bedrijfsvoering is geworden.

Uit een nieuwe onafhankelijke toetsing, uitgevoerd door certificerende instelling TÜV Rheinland Nederland, is gebleken dat Langenhuizen wederom voldoet aan de kwalitatieve- en kwantitatieve eisen voor PSO-trede 2. Het hernieuwde certificaat zal voor een nieuwe periode van twee jaar geldig zijn.

Inclusiever ondernemen met de PSO

De PSO (Prestatieladder Socialer Ondernemen) heeft als doel om meer personen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame- en kwalitatief goede wijze aan werk helpen. Dit doen PSO-gecertificeerde organisaties zowel door binnen de eigen organisatie werkplekken te faciliteren, als door bewust ‘sociaal’ in te kopen bij andere PSO- of SW-bedrijven. De PSO wordt in toenemende mate toegepast door gemeenten en andere publieke opdrachtgevers als instrument waarmee de invulling van de Social Return-verplichting (gedeeltelijk) kan worden aangetoond.

Trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

De PSO kent vier prestatieniveaus: Aspirant-status, Trede 1, Trede 2, en Trede 3. Instappen is op elk prestatieniveau mogelijk. De gedachte achter de Trede-benadering is dat organisaties de mogelijkheid hebben om door te groeien op de PSO-Prestatieladder. Met het behalen van de tweede en op één na hoogste trede maakt Langenhuizen zichtbaar in haar grootteklasse tot de 25% best presterende bedrijven te behoren op het gebied van sociaal ondernemerschap, conform de PSO-normen.

Benieuwd hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
18 february 2020