Groenvoorzieningsbedrijf J. van Esch B.V. verlengt certificaat voor PSO-trede 3

Groenvoorzieningsbedrijf J. van Esch B.V. verlengt certificaat voor PSO-trede 3

Het groenvoorzieningsbedrijf J. van Esch B.V. (JvESCH) uit het Brabantse Cromvoirt heeft onlangs haar certificaat voor de derde en tevens hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) verlengd. Het familiebedrijf, dat werk biedt aan meer dan 100 personen, toont hiermee aan ruim bovengemiddeld veel werkplekken te bieden aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Een bijdrage aan de maatschappij

JvESCH werd in 1962 opgericht en wordt inmiddels geleid door alweer de derde generatie. Het bedrijf is vanuit drie vestigingen actief in de regio Brabant maar ook daarbuiten, en biedt haar opdrachtgevers full-service dienstverlening voor alle werkzaamheden in de buitenruimte. Bij deze werkzaamheden worden de kernwaarden duurzaamheid, veiligheid, maatschappelijke betrokkenheid, en investeren in langetermijnrelaties nagestreefd.

‘JvESCH vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij’, luidt de website van het bedrijf. ‘Vanuit deze gedachte gaan we daarom langdurige samenwerkingen aan met gelijkgestemde bedrijven en organisaties in de regio.’

Zo heeft het bedrijf in samenwerking met een gelijkgestemde organisatie de opleiding ‘Weijs Werkend Leren’ opgericht, waar leerlingen terecht kunnen voor een passende vakopleiding.

Via een onafhankelijke toetsing is gebleken dat JvESCH op een zowel directe- als indirecte wijze bijdraagt aan een inclusievere arbeidsmarkt. Dit betekent dat het bedrijf niet alleen binnen de eigen organisatie ruim bovengemiddeld veel werkplekken faciliteert voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar dat ze ook bewust sociaal ‘inkoopt’. Hierdoor wordt de keten van PSO-organisaties en andere SW-bedrijven actief gestimuleerd.

Trede 3 op de PSO-Prestatieladder

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door binnen de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om socialer te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd.

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Via deze benadering kunnen organisaties doorgroeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Met het behalen van de derde- en hoogste trede op de PSO-Prestatieladder scoort JvESCH bovengemiddeld hoog op het gebied van socialer ondernemen, volgens de PSO-normen. Het certificaat zal voor een nieuwe periode van twee jaar geldig zijn.

Benieuwd hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
18 february 2020