PSO-trede 3 voor Kringloopcentrum Zeist

PSO-trede 3 voor Kringloopcentrum Zeist

De stichting Kringloopcentrum Zeist met vestigingen in Zeist, Driebergen, en Doorn heeft het certificaat voor de derde en tevens hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) ontvangen. Het kringloopcentrum, dat werk biedt aan meer dan 50 personen, draagt hiermee uit ruim bovengemiddeld veel werkplekken te faciliteren voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

‘Werken is meedoen - samenwerken is samen verwerken’

Stichting Kringloopcentrum Zeist is al langer dan 35 jaar actief als kringloopbedrijf. Sociaal ondernemerschap is altijd een pilaar geweest in de missie van de stichting.

‘We kiezen bewust voor het zinvol samenwerken door veel vrijwilligers om zo sociale samenhang en verbinding te simuleren’, luidt de doelstelling van de stichting. ‘Wij stellen veel échte werkplekken beschikbaar voor een brede groep mensen, men doet écht mee. Niet alleen reguliere vrijwilligers, maar ook begin dementerenden, mensen met een bijstandsuitkering, met een verstandelijke- of lichamelijke beperking, vanuit GGZ, verslavingszorg, of reclassering, en anderen met een grote afstand tot de maatschappij bieden wij een plek. Waar nodig zetten wij professionele begeleiding in, om ook complexe begeleidingstaken uit te kunnen voeren.’

Onder het motto ‘werken is meedoen, en samenwerken is samen verwerken’ streeft de Stichting Kringloopcentrum Zeist deze doelstelling actief na. Met het behalen van de derde en tevens hoogste PSO-trede draagt het kringloopcentrum dit objectief uit naar klanten, partners, en de maatschappij in de bredere zin.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door binnen de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties hun leveranciers en opdrachtnemers om ook sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd.

Trede 3 is de hoogst haalbare trede op de PSO-prestatieladder. Met het behalen van deze trede toont Stichting Kringloopcentrum Zeist aan te bovengemiddeld te scoren ten opzichte van alle organisaties met minstens één medewerker uit de PSO-doelgroep in Nederland in dezelfde grootteklasse.

Benieuwd hoe uw organisatie scoort op de PSO? Op MijnPSO kunt u een persoonlijk account aanmaken, waarmee u dit gratis en vrijblijvend kunt meten.

Deel dit bericht:  
30 january 2020

Direct naar: