Trede 3-certificaat voor Kringloopbedrijf De Beurs

Trede 3-certificaat voor Kringloopbedrijf De Beurs

Stichting Kringloopbedrijf De Beurs, met het hoofdkantoor in het Twentse Oldenzaal, heeft onlangs het certificaat voor de derde en tevens hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) ontvangen. Het kringloopbedrijf, dat verspreid over vijf vestigingen werk biedt aan ruim 35 personen, toont hiermee aan bovengemiddeld werk te bieden aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Sociaal ondernemen

Kringloopbedrijf De Beurs opende in 1982 haar eerste winkel in Oldenzaal. Vanaf haar oprichting kende deze stichting al een sterk maatschappelijk oogmerk. Naast ambitieuze milieudoelstellingen is sociaal ondernemen altijd een belangrijk doel geweest van het kringloopbedrijf. Daarom is altijd veel gewerkt met vrijwilligers en gemeenten.

In de doelstelling 2017-2020 staat aangegeven dat Kringloopbedrijf De Beurs de ambitie heeft om middels en coaching-systeem hun bijdrage in het bieden van werkplekken aan personen met een arbeidsmarktafstand uit te breiden. ‘Door het inzetten van de buddy kunnen de eisen aan het instroomniveau van de arbeidsparticipanten naar beneden, waardoor wij mensen met een nog grotere afstand tot de arbeidsmarkt kunnen opnemen en begeleiden’, luidt de doelstelling.

Door het behalen van de hoogst haalbare PSO-trede heeft Kringloopbedrijf De Beurs aangetoond werk te hebben gemaakt van sociaalmaatschappelijke ambities.

Trede 3 op de PSO-Prestatieladder

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door binnen de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om socialer te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd.

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Via deze benadering kunnen organisaties doorgroeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Met het behalen van de derde- en hoogste trede op de PSO-Prestatieladder scoort Kringloopbedrijf De Beurs bovengemiddeld hoog op het gebied van socialer ondernemen. Het certificaat zal twee jaar geldig zijn.

Benieuwd hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten.

Foto: Stichting Kringloopbedrijf De Beurs 

Deel dit bericht:  
29 january 2020