PSO-trede 2 voor Batenburg Energietechniek B.V.

PSO-trede 2 voor Batenburg Energietechniek B.V.

Het energie- en industriebedrijf Batenburg Energietechniek is één van de eerste organisaties die in 2020 een PSO-certificaat heeft ontvangen. Het bedrijf uit het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel heeft hiervoor middels een onafhankelijke toetsing, uitgevoerd door TÜV Rheinland Nederland, aangetoond aan de kwalitatieve- en kwantitatieve eisen voor PSO-trede 2 te voldoen.

Oog hebben voor je medemens

Batenburg Energietechniek biedt engineering, productontwerp, advies, en energie-technische producten aan haar opdrachtgevers in de markten Energie, RailInfra, en Industrie. Binnen deze markten hebben ze aan veel mooie projecten mee mogen werken, waaronder het Amalia windmolenpark, de Betuwelijn, en de APM terminal.

Voor Batenburg Energietechniek staat MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) niet alleen voor minder CO2 uitstoot en milieuvriendelijk produceren, maar ook voor oog hebben voor je medemens. Zo steunt Batenburg Energietechniek al een langere tijd meerdere goede doelen. Ook werkt het bedrijf samen met werkvoorzieningsbedrijf Promen, en is het een gecertificeerd erkend leerbedrijf voor logistieke en technisch-commerciële opleidingen aan het MBO.

Structureel werk maken van sociaal ondernemen

‘Batenburg Energietechniek neemt naar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus’, vertelt HR-manager Carola van Beekum. ‘Sinds een aantal jaren zijn wij bewust bezig ons MVO beleid verder vorm te geven. Vanaf 2020 mogen wij naast de MVO verklaring en het CO2-prestatieladder keurmerk, nu ook het PSO-keurmerk voeren. Dit keurmerk laat zien dat wij structureel werk maken van sociaal ondernemen en dat wij zichtbaar onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.’

Trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

De PSO kent vier prestatieniveaus: Aspirant-status, Trede 1, Trede 2, en Trede 3. Instappen is op elk prestatieniveau mogelijk. De gedachte achter de Trede-benadering is dat organisaties de mogelijkheid hebben om door te groeien op de PSO-Prestatieladder. Met het behalen van de tweede en op één na hoogste Trede maakt Batenburg Energietechniek aantoonbaar in haar grootteklasse tot de 25% best presterende bedrijven te behoren op het gebied van sociaal ondernemerschap, conform de PSO-normen.

Het certificaat voor Batenburg Energietechniek zal voor een periode van twee jaar geldig zijn.

Benieuwd hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
27 january 2020