Hoogst haalbare PSO-erkenning voor zusterbedrijven Hacron Schoon, Hacron Groen, en Axent Groen

Hoogst haalbare PSO-erkenning voor zusterbedrijven Hacron Schoon, Hacron Groen, en Axent Groen

De drie zusterbedrijven Hacron Schoon, Hacron Groen, en Axent Groen hebben onlangs hun PSO-certificering verlengd, en zijn sinds kort allemaal in het bezit van het hoogst haarbare PSO-certificaat. De zusterondernemingen hebben hiervoor onafhankelijk van elkaar aan kunnen tonen aan de kwalitatieve- en kwantitatieve eisen voor Trede 3 | 30+ te voldoen.

Een sociaal hart

Zowel de groenvoorzieningsbedrijven Hacron Groen en Axent Groen als het schoonmaakbedrijf Hacron Schoon zijn al ruim tien jaar actief op het gebied van sociaal ondernemerschap. ‘De directie heeft een sociaal hart, en wil een  significante betrokken bijdrage wil leveren aan de maatschappij om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden om zich te ontwikkelen’, vertelt HR-manager Bibian Oude Egberink.

Onderscheidend vermogen

Ook verbetert de PSO-certificering de positie van de ondernemingen binnen de hoveniers- en schoonmaakbranche, waarin sociaal- of inclusief ondernemerschap een belangrijke rol speelt. ‘Zo kunnen wij ons in de markt onderscheiden’, vertelt Oude Egberink.

Zo stimuleert de certificering van Hacron Schoon, Hacron Groen, en Axent Groen sociaal ondernemerschap binnen hun respectievelijke branches. ‘Middels PSO hebben we met andere bedrijven die ook PSO-gecertificeerd zijn nauwere contacten en ook daadwerkelijke uitwisseling van medewerkers weten te realiseren’, vertelt Oude Egberink. ‘Dus bijvoorbeeld als er bij ons iemand uit dienst gaat omdat het seizoenscontract afloopt brengen wij deze onder de aandacht bij deze bedrijven en soms lukt het iemand op die manier van passend werk naar ander passend werk te krijgen.’

De PSO Trede 3 | 30+ certificering

Middels een onafhankelijke toetsing voor elke aparte onderneming hebben de zusterbedrijven uit Enschede en Lievelde aan kunnen tonen aan de kwalitatieve- en kwantitatieve eisen te voldoen voor de hoogst haalbare onderscheiding op de Prestatieladder Socialer Ondernemen: het Trede 3 | 30+ -certificaat.

Met de Trede 3 | 30+ -certificering tonen organisaties niet alleen aan om op het gebied van sociaal ondernemerschap tot de 10% best presterende bedrijven in Nederland te behoren, maar ook dat minimaal 30% van hun personeelsbestand bestaat uit mensen uit de PSO-doelgroep, conform artikel 2.82 van de herziene Aanbestedingswet.

Weten hoe u scoort op de PSO-Prestatieladder? Via uw persoonlijke account op MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
15 january 2020