Kwakernaak B.V. groeit op de PSO en behaalt Trede 3

Kwakernaak B.V. groeit op de PSO en behaalt Trede 3

Het aannemings- en installatiebedrijf Kwakernaak B.V. is sinds kort in het bezit van het certificaat voor Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Het bedrijf, dat twee jaar geleden Trede 2 behaalde, toont hiermee aan haar sociaal-maatschappelijke bijdrage te hebben verhoogd, en dat groei op de PSO-Prestatieladder degelijk haalbaar is.

Specialist in de Bouw

Het familiebedrijf Kwakernaak B.V. uit het Zuid-Hollandse Groot-Ammers is gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren, leveren, monteren, renoveren, bouwen, en onderhouden van allerlei type gemalen - zowel nieuwbouw als renovatie. Haar projecten bestaan voornamelijk uit werkzaamheden aan installaties zoals minigemalen, rioolgemalen, poldergemalen, grote nat- of droogopgestelde installaties, IBA's, afval-/rioolwaterzuiveringsinstallaties en vacuüminstallaties. De diensten die Kwakernhaak haar opdrachtgevers aanbiedt zijn zeer uitgebreid; de werkzaamheden hebben dan ook vaak een multidisciplinair karakter. Alle voorkomende werkzaamheden op civiel, bouwkundig, elektrotechnisch en werktuigbouwkundig gebied probeert Kwakernaak met haar eigen medewerkers uit te voeren.

Iedereen hoort erbij

‘Wij vinden het belangrijk om sociaal te ondernemen’ vertelt MT-lid Heidy Harkema. ‘Iedereen hoort erbij! Waar mogelijk proberen wij hier concreet invulling aan te geven in ons bedrijf door bijvoorbeeld werkplekken te creëren voor kwetsbare personen.’

Middels een onafhankelijke toetsing, uitgevoerd door KIWA Nederland B.V., heeft Kwakernaak aan kunnen tonen zich op een bovengemiddelde wijze in te zetten voor een inclusievere arbeidsmarkt door binnen haar eigen organisatie arbeidsplekken te creëren voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

                                                        

 

Groei op de PSO-Prestatieladder

Volgens Harkema hoefde Kwakernaak B.V. weinig concrete aanpassingen te maken binnen haar bedrijfsvorming om in aanmerking te komen voor een PSO-Certificaat. ‘We hebben altijd al invulling gegeven aan sociaal ondernemen’, zegt Harkema. ‘De groei van Trede 2 naar Trede 3 toont dit aan. Het is mooi om hier op deze wijze erkenning voor te krijgen.’

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: De Aspirant-status, Trede 1, Trede 2, en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Weten hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
6 january 2020

Direct naar: