Op 1 september 2019 heeft Weverling Groenproviders wederom B.V. het certificaat voor de derde- en hoogste Trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) in ontvangst mogen nemen. De organisatie behoort hiermee tot de koplopers op het gebied van inclusief- en sociaal werkgeverschap in Nederland. ‘Weverling wil een bedrijf zijn waar iedereen met plezier werkt en zich prettig kan voelen’, zegt directeur Menno Weverling. ‘Dat is een belangrijk onderdeel van onze missie.’
Het fundament onder Weverling Groenproviders werd in de jaren dertig gelegd door Frits Weverling, wiens kleinzoon Menno Weverling inmiddels aan het roer staat. Het familiebedrijf is met meer dan 80 medewerkers actief in de groenvoorziening in grootstedelijke gebieden. Het bedrijf is voornamelijk actief in het Randstedelijke gebied rondom Den Haag, Rotterdam, en Westland, waar het voornamelijk zakelijke partners en (semi)overheidsinstanties ontzorgt.
Volgens het bedrijf maakt maatschappelijk gericht ondernemen actief deel uit van ‘de kern van [hun] denken en handelen’. Zo is Weverling Groenproviders een erkend leerbedrijf onder de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Ook onderhoudt Weverling Groenproviders een nauwe band met het Haagse groenvoorzieningsbedrijf Groenperspectief B.V., dat in Augustus dit jaar het Trede 3 | 30+ certificaat ontving.
Middels een onafhankelijke toetsing, uitgevoerd door TÜV Rheinland Nederland, is gebleken dat Weverling Groenproviders bovengemiddeld scoort op het gebied van sociaal- en maatschappelijk verantwoord ondernemen in Nederland. Door aan te tonen zich op een zowel kwalitatief- als kwantitatief sterke wijze in te zetten voor een inclusievere arbeidsmarkt heeft Weverling Groenproviders op 1 september het certificaat voor de derde- en hoogste Trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. Het bedrijf behaalde dit certificaat eerder in 2017, en heeft haar prestaties op het gebied van sociaal ondernemen aantoonbaar voortgezet. Het certificaat zal wederom voor de duur van twee jaar geldig zijn.
De derde Trede is de hoogst haalbare op de PSO-Prestatieladder. Organisaties die beschikken over het Trede 3-Certificaat behoren tot de koplopers in het bieden van werkgelegenheid aan de PSO-doelgroep. Dit betekent dat ze aan meer personen uit de PSO-doelgroep werkgelegenheid bieden dan andere organisaties van dezelfde grootteklasse. Trede 3-gecertificeerde organisaties voldoen aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling, en begeleiding. Organisaties die de norm voor Trede 3 halen, presteren wat betreft socialer inclusief ondernemen boven het gemiddelde van alle organisaties met minstens één medewerker uit de PSO-doelgroep in Nederland in dezelfde grootteklasse, en behoren tot de 10% best presterende bedrijven.
Weten hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Via uw persoonlijke account op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten.