Wederom hoogst haalbare PSO-erkenning voor Mabeon Schoon Achterhoek

Wederom hoogst haalbare PSO-erkenning voor Mabeon Schoon Achterhoek

Mabeon Schoon Achterhoek uit het Gelderlandse Doetinchem heeft zichzelf wederom gekwalificeerd voor het certificaat voor zowel PSO Trede 3 als PSO 30+. Hiermee behoort het bedrijf, dat haar opdrachtgevers ontzorgt in schoonmaak en facilitaire diensten, tot de absolute koplopers op het gebied van sociaal- en inclusief werkgeverschap in Nederland.

‘Mabeon Schoon legt nadruk op betrokken ondernemen’

Mabeon Schoon, onder leiding van Erwin Peters en Rob Migchelbrink, besteedt expliciet aandacht aan het creëren van een inclusievere werkvloer. Zo worden haar medewerkers, grotendeels afkomstig uit de PSO-doelgroep, zowel op een vakinhoudelijk- als op een persoonlijk niveau gecoacht.

‘Mabeon Schoon Achterhoek heeft ten doel de opleiding, begeleiding, [en] detachering te verzorgen van personen, die door lichamelijke, verstandelijke of psychische beperkingen uitsluitend onder aangepaste omstandigheden tot regelmatige arbeid in staat zijn’, luidt de visie van het bedrijf.

Door het actief tewerkstellen van deze visie draagt Mabeon Schoon nadrukkelijk bij aan het creëren van een inclusievere arbeidsmarkt. Zo voorziet het bedrijf niet alleen van werkplekken binnen de eigen organisatie, maar zet het haar opdrachtgevers ook aan tot socialer ondernemen via de zogeheten ketenstimulering.

Uit een onafhankelijke toetsing door certificerende instelling DEKRA is gebleken dat Mabeon Schoon aantoonbaar bijdraagt aan inclusievere arbeidsmarkt. Door zich te kwalificeren voor het 30+-Certificaat plaatst Mabeon Schoon zich niet alleen op de hoogst haalbare PSO-Trede, maar toont het ook aan dat minimaal 30% van hun personeelsbestand bestaat uit mensen uit de PSO-doelgroep, conform artikel 2.82 van de herziene Aanbestedingswet. Voor een bedrijf als Mabeon Schoon, met meer dan 150 werknemers, is het behalen van het 30+-Certificaat een uiterst noemenswaardige prestatie.

De Trede-benadering van de PSO

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2, en Trede 3. Via deze benadering kunnen organisaties doorgroeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving. Dit wordt gerealiseerd door middel van zowel directe- als indirecte bijdrages.

Trede 3 | 30+ is de hoogst haalbare erkenning op de PSO-Prestatieladder, en is specifiek gereserveerd voor bedrijven wiens personeelsbestand voor minimaal 30% bestaat uit personen uit de PSO-doelgroep.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de werking van de PSO? Kijk dan naar onze infomercial, die dit in twee minuten uitlegt! Wilt u weten hoe uw onderneming scoort op de PSO-Prestatieladder? Via uw persoonlijke account in MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Foto (boven): Commercieel directeur Rob Migchelbrink van Mabeon Schoon Achterhoek.

Deel dit bericht:  
28 november 2019