Geloven dat het kan: GKB Groep behaalt PSO-Trede 3

Geloven dat het kan: GKB Groep behaalt PSO-Trede 3

Op 1 september 2019 behaalde de GKB Groep opnieuw de hoogste Trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Hiervoor heeft het bedrijf, actief in het beheer van buitenruimte, via een onafhankelijke toetsing aan kunnen tonen dat zij op een kwalitatief sterke wijze werkgelegenheid creëren voor een aanzienlijke groep personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

GKB Groep: geloven dat het kan

Het fundament onder de GKB Groep werd in 1946 gelegd door broers Jan en Pieter-Arie Kraaijeveld. Ruim zeventig jaar later is het bedrijf doorgegroeid tot een erkende naam in de buitenvoorziening met meer dan 160 medewerkers, waar desondanks nog altijd een familiale cultuur heerst. De GKB Groep gelooft in innovatie en nieuwe mogelijkheden – niet alleen op het gebied van buitenruimte, maar ook op een sociaal niveau. Daarom bestaat een aanzienlijk aandeel van hun personeelsbestand uit personen met een (eerdere) afstand tot de arbeidsmarkt.

Door op een actieve wijze werkgelegenheid te creëren voor personen uit de PSO-doelgroep, en dit meetbaar aan te kunnen tonen, is de GKB Groep wederom in het bezit van een certificaat voor de hoogst haalbare Trede op de PSO-Prestatieladder.

Directe- en indirecte sociale bijdrage

Om zich te kwalificeren voor een PSO-Certificaat moeten organisaties aantonen hoe zij op een zowel een directe- als indirecte wijze bijdragen aan een inclusievere arbeidsmarkt. Via de directe bijdrage wordt gemeten hoe veel ruimte er binnen de eigen organisatie wordt gecreëerd voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook de indirecte sociale bijdrage is belangrijk. Via de indirecte bijdrage wordt meetbaar gemaakt  in welke mate een organisatie producten en/of diensten inkoopt bij andere PSO-gecertificeerde organisaties of SW-bedrijven. Via deze ketenstimulering wordt het belang van een PSO-Certificaat voor organisaties steeds meer (h)erkend.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de werking van de PSO? Kijk dan naar onze infomercial, die dit in twee minuten uitlegt! Weten hoe uw onderneming scoort op de PSO-Prestatieladder? Via uw persoonlijke account in MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
26 november 2019