Asito B.V. blijft presteren: wederom Trede 3 op PSO-Prestatieladder

Asito B.V. blijft presteren: wederom Trede 3 op PSO-Prestatieladder

Schoonmaakbedrijf Asito B.V. heeft wederom de derde en tevens hoogste Trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. Met ruim tienduizend mensen in dienst is dit een uiterst noemenswaardige prestatie.

Tienduizend medewerkers 

In 2016, toen al 30 vestigingen onder Asito beschikte over het PSO-Certificaat voor Trede 3, streefde Asito ernaar om alle afzonderlijke vestigingen te laten certificeren. Dit doel is ruim behaald, want sinds 1 april 2019 zijn wel 55 onderliggende entiteiten meegenomen in de aanvraag, en het keurmerk is toegekend. De onafhankelijke audit voor de toekenning is uitgevoerd door KIWA Nederland. Asito was het eerste schoonmaakbedrijf dat volledig is gecertificeerd op de hoogste PSO-Trede.

Over Asito

Asito is één van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland. Dagelijks werken 10.000 kleurrijke vakkrachten verspreid over meer dan 50 vestigingen succesvol aan een schone en veilige werk- en leefomgeving. Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en relaties voorop, om zo samen tot de meest sociale en duurzame resultaten te komen.

Over de PSO

De PSO is een door TNO ontwikkeld wetenschappelijk onderbouwd meet- & registratie instrument en tevens kwaliteitskeurmerk dat inzichtelijk maakt in welke mate organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen, gericht op de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Investeerders, klanten, en opdrachtgevers vragen steeds vaker om organisaties met het PSO-keurmerk omdat zij arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen belangrijk vinden en/of omdat zij zich zelf tot doel hebben gesteld om groeien op de PSO-ladder. Via de indirecte bijdrage scoren organisaties namelijk hoger wanneer zij inkopen bij andere PSO-gecertificeerde organisaties.

Weten hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
20 april 2019