Morssinkhof Groep behaalt Trede 2 op de PSO-prestatieladder

Morssinkhof Groep behaalt Trede 2 op de PSO-prestatieladder

Onlangs heeft Morssinkhof Groep Trede 2 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO, dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Morssinkhof Groep op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  

Eerlijke kansen

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. “Morssinkhof Groep vindt het belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook een eerlijke kans krijgen op een baan”, aldus Saima Ziengs, P&O adviseur binnen Morssinkhof Groep. 

Niveaus van de Prestatieladder Socialer Ondernemen 

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status en Trede 1 tot en met 3. Saima Ziengs: “Onze organisatie heeft op de Prestatieladder Trede 2 gehaald. Dat betekent dat we ruim bovengemiddeld presteren als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij ons nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.”  Het behalen van Trede 2 betekent ook dat Morssinkhof Groep voldoet aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling en begeleiding. Organisaties die de norm voor Trede 2 halen, presteren wat betreft socialer inclusief ondernemen boven het gemiddelde van alle organisaties met minstens één medewerker uit de PSO-doelgroep in Nederland in dezelfde grootteklasse. Wij zullen ons ook richting de toekomst blijven inzetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. “Het PSO-keurmerk sluit goed aan bij de visie van Morssinkhof Groep om ons MVO-beleid nog meer vorm te geven”, aldus Geert Morssinkhof, product- en procesmanager binnen de Morssinkhof Groep.

Meer informatie? 

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.pso-nederland.nl. Daar staat ook een interessante animatie, die de PSO in twee minuten uitlegt. 

Deel dit bericht:  
14 october 2019