Overheden in Oost-Nederland gaan dezelfde regels gebruiken voor social return on investment!

Overheden in Oost-Nederland gaan dezelfde regels gebruiken voor social return on investment!

Overheden in Oost-Nederland gaan dezelfde regels gebruiken voor social return on investment. Op 2 oktober is hierover een convenant ondertekend door de betrokken partijen.Hierdoor is het voor bedrijven eenvoudiger om aan de voorwaarden te voldoen en kunnen ze meer mensen helpen die moeilijk aan werk komen. “Een belangrijke samenwerking. Bedrijven willen vaak wel, maar het wordt ze nodeloos ingewikkeld gemaakt met verschillende regels. Hoe eenvoudiger het is voor bedrijven, hoe meer mensen we kunnen helpen”, aldus voorzitter VNO-NCW Midden Marcel Hielkema.

Social Return On Investment

Social Return wordt al ruim tien jaar door verschillende overheden en semioverheden in Nederland toegepast. Bedrijven die een opdracht krijgen van een overheid, verrichten een sociale tegenprestatie, bijvoorbeeld door een mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Overheden mogen zelf beslissen hoe ze deze social return vragen. De eisen, doelgroepen en manier van werken verschillen daarom onderling sterk. Bedrijven vragen al een tijd om het gelijktrekken van de regels.

Eén beleid in Oost-Nederland

In Oost-Nederland kiezen verschillende overheden daarom nu voor een gezamenlijke manier van werken waar de PSO een belangrijk onderdeel van uitmaakt. “We hebben onze werkwijzen naast elkaar gelegd en aan de hand hiervan een gezamenlijke werkwijze opgesteld. Zo weet de ondernemer waar hij aan toe is, of je nu zaken doet met de provincie Overijssel, provincie Gelderland, of een van de andere publieke partners in het gebied. Want ondernemen houdt niet op bij de grens van een gemeente of provincie. Met deze gezamenlijke werkwijze willen we – samen met ondernemers - meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk krijgen. Want daar draait het om: iedereen doet mee op de Overijsselse arbeidsmarkt”, aldus gedeputeerde Tijs de Bree voor arbeidsmarkt.

Ondertekenaars

De ondertekenaars zijn: Provincie Gelderland, Provincie Overijssel, Apeldoorn, Deventer, Epe, Lochem, Olst-Wijhe, Tiel, Voorst, Zutphen Arbeidsmarktregio Food Valley (namens: Barneveld, Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal, Wageningen), Arbeidsmarktregio Midden-Gelderland (namens Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar), Arbeidsmarktregio Zwolle (namens Dalfsen, Hardenberg, Hattem, Heerde, Kampen, Meppel, Oldebroek, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland, Zwolle), Arbeidsmarktregio Twente (namens Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Twenterand, Wierden), Berg en Dal, Beuningen, Wijchen, MGR Rijk van Nijmegen, en Waterschap Drents Overijsselse Delta. De gemeenten Lochem, Olst-Wijhe en Tiel tekenen op een later moment.

Deel dit bericht:  
4 october 2019

Direct naar: