Mee Zuidoost Brabant:

Mee Zuidoost Brabant:

MEE Zuidoost Brabant heeft recentelijk Trede 1 behaald op de PSO-prestatieladder. Een mooie prestatie want het betekent namelijk dat de organisatie op een goede manier werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Jeannette van den Tillaart, regiomanager MEE Zuidoost Brabant: "Wij zien werk als dé manier om mee te doen in de samenleving. Daar werken we dagelijks aan in onze cliëntondersteuning en ook als werkgever."

Over MEE

MEE ondersteunt mensen met een beperking zodat zij mee kunnen doen in de samenleving. Dat doen ze onder andere door het versterken van de eigen kracht en het vergroten van de zelfredzaamheid. Daarnaast zet de organisatie zich in om met de kennis en ervaring die ze hebben de samenleving beter in te richten voor mensen met een beperking.

Een inclusievere samenleving

Net als iedereen willen ook mensen met een beperking van waarde zijn en hun talenten benutten. "Ze willen meedoen in alle onderdelen van het leven. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar is het niet altijd. Een inclusieve samenleving is ons ideaal. Een samenleving waarin iedereen meedoet. Meedoen is een mensenrecht. Wij streven naar een samenleving waarin mensen gelijk worden behandeld en iedereen meetelt."

Hoe sociaal onderneemt uw organisatie?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

 

Deel dit bericht:  
29 august 2019