Het aantal sociale bedrijven groeit: Uitreiking PSO certificaat aan LooHorst!

Het aantal sociale bedrijven groeit: Uitreiking PSO certificaat aan LooHorst!

Loohorst Landscaping 'Wij zorgen dat ze wél aan de slag kunnen"
ERMELO - Vandaag werd groenbedrijf LooHorst Landscaping bekroond voor haar inzet op het gebied van sociaal ondernemen. Uit handen van wethouder Esther Heutink van de gemeente Ermelo kreeg het bedrijf het PSO certificaat niveau 3, de hoogst haalbare trede binnen dit keursysteem. Het PSO (Prestatieladder Sociaal Ondernemen) dient als objectief meetinstrument voor bedrijven, waarbij het met name gaat om de inzet van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Op het terrein van de KNHS in Ermelo werd een klein feestje georganiseerd ter ere van deze uitreiking. De wethouder gaf aan het bijzonder te waarderen dat er bedrijven als LooHorst zijn in de regio die echt hun nek uitsteken op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De gemeente denkt zelf ook na hoe MVO-prestaties meer onder de aandacht gebracht kunnen worden.

Trots
Directeur van LooHorst, Reinald van Ommeren: ,,Uiteraard zijn wij erg trots op deze prestatie dat we samen met het hele bedrijf hebben behaald. Dat mensen een afstand tot de arbeidsmarkt of een beperking hebben, zegt nog niet dat ze niet mee kunnen doen in een gewoon bedrijf als het onze. Wij zorgen ervoor dat ze wél aan de slag kunnen op hun eigen niveau maar tegelijk positief bijdragen aan de kwaliteit die LooHorst levert in het groen.”

Begeleiding
Het hoveniersbedrijf heeft als doelstelling 20-30% van het personeel uit deze doelgroep te laten bestaan waarbij ze onder goede begeleiding kunnen doorgroeien naar goed functionerende werknemers. Veel van hen nemen deel aan het ‘Werkervaringsplatform’ binnen LooHorst; de mannen en vrouwen uit deze groep worden gewoon bij de teams ingedeeld en werken net zo hard als de rest. En dat weet het groenbedrijf al 12,5 jaar te combineren met een hoog kwaliteitsniveau, niet alleen in eenvoudig onderhoudswerk maar ook in complexe aanleg, boomverzorging of daktuinen.

Deel dit bericht:  
2 juni 2016