Erkenning voor Haagse sociaal ondernemers

Erkenning voor Haagse sociaal ondernemers

GreenFox Social Return en Nelis glazenwasserij hebben een bijzondere erkenning ontvangen. De beide Haagse ondernemingen behoren tot de meest sociale bedrijven van Nederland. Zij hebben de hoogste trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) gehaald en daarvoor het certificaat PSO30+ gekregen. Deze pioniers op het gebied van sociaal ondernemen zetten zich al jaren in om kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

PSO 30+ certificaat 

Het certificaat is een belangrijke erkenning voor sociale ondernemingen. Het wordt toegekend aan bedrijven waar meer dan 30% van de medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. PSO meet in welke mate een organisatie duurzaam socialer onderneemt ten opzichte van andere organisaties, welke maatschappelijke impact zij hebben en of zij dit op een kwalitatief goede manier doen.

Gemeente Den Haag gunt sociale ondernemingen (gericht op arbeidsparticipatie) opdrachten

Gemeente Den Haag zet onder leiding van wethouder Rachid Guernaoui sociaal ondernemen op de kaart in Nederland. Kan een organisatie aantonen dat ze de real deal zijn op het gebied van sociaal ondernemen, dan gunt de gemeente deze organisatie bij voorkeur een opdracht. Den Haag geeft daarmee de sociale ondernemingen de mogelijkheid om uit te breiden en de missie centraal te zetten door continuïteit in de opdrachtportefeuille. Ook de koppeling met Social return is gemaakt waarbij er in lijn van Social return is gedacht, sociale ondernemingen moeten zich richten op arbeidsparticipatie om op de lijst met sociale ondernemingen te komen waarbij mag worden ingekocht om aan de Social return verplichting te kunnen voldoen.

Sociaal ondernemers belangrijke partner gemeente in Werkoffensief

“Sociaal ondernemers zijn een belangrijke partij in ons Werkoffensief +500 om jaarlijks 500 mensen extra aan werk te helpen, bovenop de bestaande opgave van 4000 mensen per jaar”, aldus wethouder Rachid Guernaoui (Werkgelegenheid), die directeuren Renzo Deurloo (GreenFox) en Ian Smeyers (Nelis) woensdagavond 17 juli kwam feliciteren tijdens een speciale informatiebijeenkomst in brouwerij De Prael over sociaal ondernemerschap.
Guernaoui: “Sociaal ondernemers bieden werk aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt; ook begeleiden zij werkzoekenden en helpen zij bijstandsontvangers werkfit te maken. In het coalitieakkoord hebben wij afgesproken sociaal ondernemerschap ruim baan te geven. De Aanbestedingswet staat toe dat wij bij onze inkoop aanbestedingen voorbehouden aan sociaal ondernemers”.

Bij glazenwassersbedrijf Nelis krijgen jongeren met weinig zicht op werk een kans. Zij doen werknemersvaardigheden en zelfvertrouwen op én ze leren een vak. De jongeren krijgen hierbij intensieve begeleiding. Bij GreenFox Social Return treden werkzoekenden in dienst die dan coaching krijgen en een erkende opleiding volgen. Al tijdens de opleiding worden de medewerkers gedetacheerd bij werkgevers in de bouw en installatietechniek, met kans op uitstroom naar een passende baan.

Deel dit bericht:  
29 july 2019