Sociaal ondernemerschap van RMC Rotterdamse Mobiliteit Centrale B.V. erkend met het PSO Trede 3 certificaat

Sociaal ondernemerschap van RMC Rotterdamse Mobiliteit Centrale B.V. erkend met het PSO Trede 3 certificaat

Een achterstand tot de arbeidsmarkt is er om overbrugd te worden, en RMC Rotterdamse Mobiliteit Centrale B.V. heeft die stap samen met haar medewerkers succesvol gezet. Door nog een keer Trede 3 te behalen op de PSO-prestatieladder is RMC Rotterdamse Mobiliteit Centrale B.V. koploper op het gebied van socialer ondernemen in Nederland.

Mobiliteit hand in hand met inclusiviteit

Mobiliteit is vrijheid. Dat is het uitgangspunt in alles wat RMC Rotterdamse Mobiliteit Centrale B.V. doet. De dienstverlening houdt de klanten in beweging, en biedt ze de vrijheid om te gaan en staan waar zij willen. RMC Rotterdamse Mobiliteit Centrale B.V. gelooft dat deze mobiliteit op een sociale manier gewaarborgd kan worden. Het PSO Trede 3 certificaat toont dit, en bewijst dat RMC Rotterdamse Mobiliteit Centrale B.V. op het gebied van socialer ondernemen koploper is.

Het belang van inclusief werkgeverschap

Bij RMC Rotterdamse Mobiliteit Centrale B.V. gelooft men in een maatschappij waarin iedereen zijn steentje bijdraagt, waarin iedereen deelneemt, en iedereen de moeite waard is. Centraal in de organisatie staat de klant maar ook de gedeelde verantwoordelijkheid die de maatschappij draagt. Dit heeft zich vertaald in een PSO Trede 3 certificering, en betekent dat RMC Rotterdamse Mobiliteit Centrale B.V. tot de 10% sociaalste ondernemingen in Nederland behoord als het gaat om het creëren van werkgelegenheid voor mensen in kwetsbare arbeidsposities. Op dit moment zijn er bij RMC Rotterdamse Mobiliteit Centrale B.V. nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

Langs de meetlat

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) legt organisaties langs de meetlat, en maakt de mate van inclusief werkgeverschap aantoonbaar. Vervolgens kunnen zij ervoor kiezen om de score om te zetten in een keurmerk, wat betekent dat de organisatie getoetst wordt door een van de onafhankelijke certificerende instellingen. Indien de score hoger is dan het gemiddelde in Nederland, komt een organisatie in aanmerking voor een Trede-certificaat. Wilt u ook uw mate van inclusief werkgeverschap meten, kijk dan op www.mijnpso.nl.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan ook onze interessante animatie op YouTube, die de PSO in twee minuten uitlegt.

Deel dit bericht:  
26 june 2019

Direct naar: