Renewi gecertificeerd als sociaal inclusief werkgever op Trede 1

Renewi gecertificeerd als sociaal inclusief werkgever op Trede 1

Bij Renewi staat duurzaam en inclusief ondernemen hoog in het vaandel. Met trots melden we dat Renewi in Nederland officieel gecertificeerd is op Trede 1 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). PSO-bestuurder Yuri Starrenburg (midden op de foto) kwam daarom langs bij het bekende afvalverwerkingsbedrijf, om het keurmerk te overhandigen.

Otto de Bont, CEO van Renewi vertelt:

''Het is voor Renewi belangrijk dat we als bedrijf aansluiten bij de diversiteit van de samenleving en gebruikmaken van het talent dat daar aanwezig is. Zeker in een tijd waarin we genoeg uitdaging hebben om geschikt personeel te krijgen. Talent laat zich niet vangen in een hokje. Daarom vinden we het belangrijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een extra zetje te geven. Het is mooi dat we dat met de PSO certificering ook goed kunnen laten zien. Onze ambitie is om door te groeien naar Trede 2.''

De landelijke norm op het gebied van arbeidsparticipatie

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO is de laatste jaren uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal inclusief werkgeverschap op het gebied van arbeidsparticipatie. Het doel van de PSO is om meer personen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een kwalitatief goede en duurzame wijze aan werk te helpen bij meer (soorten) organisaties.

Kwetsbare groepen duurzaam aan het werk krijgen

''Dit uitgangspunt sluit naadloos aan bij het beleid van Renewi waarbij wij actief sturen op het werven van mensen uit deze doelgroepen. Vanuit de historie waren voorgangers van Renewi reeds gecertificeerd maar nu is deze certificering in Nederland per 1 februari ook Renewi-breed gerealiseerd. Het bevestigt op een onafhankelijke wijze dat Renewi zich bewust inzet om kwetsbare groepen duurzaam aan het werk te krijgen én te houden'', aldus Otto de Bont.

De PSO maakt sociaal inclusief werkgeverschap zichtbaar

''Deze certificering heeft voor Renewi ook breder waarde. Steeds vaker is sociaal werkgeverschap en sociaal inkopen een onderdeel van commerciële trajecten. Met de PSO certificering geeft Renewi hier een invulling aan. Ook klanten voor klanten heeft dit toegevoegde waarde, aangezien de certificering van Renewi bijdraagt aan hun eigen prestaties en meetelt bij een eventuele eigen PSO-certificering.''

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan ook onze interessante animatie op YouTube, die de PSO in twee minuten uitlegt, of inventariseer gratis en vrijblijvend op www.mijnpso.nl waar uw organisatie staat op de PSO-prestatieladder.

Deel dit bericht:  
27 may 2019