Werkom officieel koploper in sociaal inclusief ondernemen met Trede 3 en 30+ certificaat

Werkom officieel koploper in sociaal inclusief ondernemen met Trede 3 en 30+ certificaat

Donderdag 25 april heeft de organisatie Werkom officieel de koploperstatus op het gebied van sociaal inclusief ondernemen onderstreept. Werkom manager Dennis Verhoeven kreeg hiervoor ’s middags het Trede 3 en PSO 30+ certificaat uitgereikt uit handen van Yuri Starrenburg van PSO-Nederland. De Trede 3 is tevens de hoogste Trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen, en het 30+ certificaat is een extra uitlezing hiervan.

Dennis Verhoeven, manager van Werkom: ''Het behalen van het PSO 30+ certificaat op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een prestatie van formaat. Het betekent dat Werkom voldoet aan een serie belangrijke eisen op het gebied van inclusief ondernemen. En nog concreter, dat minimaal 30 procent van de mensen die bij Werkom werken, personen zijn met een afstand tot de arbeidsmarkt.''

Het bieden van kwalitatief goede werkgelegenheid op duurzame wijze

Uit de onafhankelijke toetsing, die voor de toekenning van het certificaat vereist is, blijkt verder dat Werkom op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of dat graag willen gaan doen. Daarmee levert Werkom op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van inclusief ondernemen.

PSO 30+ certificaat

Het PSO 30+ Certificaat maakt gebruik van de huidige methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO.  PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ Certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden. De wet maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ Certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan de 30% criteria voldoen.

Meer informatie over de PSO?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan ook onze interessante animatie op YouTube, die de PSO in twee minuten uitlegt, of inventariseer gratis en vrijblijvend op www.mijnpso.nl waar uw organisatie staat op de PSO-prestatieladder.

Deel dit bericht:  
23 may 2019