Voskamp Groep groeit op de PSO-prestatieladder en ontvangt Trede 2 certificaat

Voskamp Groep groeit op de PSO-prestatieladder en ontvangt Trede 2 certificaat

Op vrijdag 10 mei was het feest bij Voskamp Groep. Jeroen Voskamp kreeg, namens de directie, het PSO Trede 2 certificaat uitgereikt uit handen van Arjen Gerritsen, burgemeester van de gemeente Almelo. Ook PSO-bestuurder Marian Knuijsting was aanwezig bij de gelegenheid om toelichting te geven over het keurmerk. PSO staat voor Prestatieladder Socialer Ondernemen, en legt organisaties langs de meetlat en maakt de mate van inclusief werkgeverschap aantoonbaar.

Sociale prestaties zichtbaar maken met de PSO

''Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog op onze agenda'', aldus directeur Frank Heidanus. ''We doen dit op verschillende manieren. Zo hebben we al enkele jaren een PSO-certificaat om uiting te geven aan onze prestaties op het gebied van sociaal ondernemen. Wij bieden zoveel mogelijk werkgelegenheid aan mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.''

Groeien op de PSO door sociaal in te kopen

"Bovendien is mijn ervaring dat de doelgroep heel loyale werknemers zijn en dat is ontzettend waardevol in deze tijd. Andere bedrijven raken geïnspireerd doordat wij laten zien wat we doen en hoe we dat organiseren. Dan gaat er een soort van ‘sociale aanstekelijkheid’ werken. Op die manier kunnen we invloed uitoefenen in de keten en dat heeft er mede in geresulteerd dat wij in twee jaar tijd zijn gegroeid van Trede 1 naar Trede 2.''

Opening van de vitaliteitsruimte

Tijdens deze feestelijke bijeenkomst is tevens de vitaliteitsruimte officieel geopend door oud-wielrenner Hennie Kuiper. Om het feest compleet te maken, heeft Voskamp voor een nader te noemen project een waarde cheque uitgereikt aan stichting Present Almelo. Deze stichting is een verbindende schakel tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Zij wilt een beweging op gang brengen in Almelo, waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

De gecertificeerde PSO-adviseurs van Extend

Annelies Bussink, HRM-Manager bij Voskamp Groep heeft het PSO-certificeringstraject voorbereid, in samenwerking met Bianca Hofmeijer, consultant bij Extend. Annelies vertelt: “Wij hadden Marian Knuijsting van PSO-Nederland speciaal voor de gelegenheid uitgenodigd om een toelichting te geven op de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Dit helpt ons om draagvlak te creëren binnen Voskamp en hiermee hopen we ook onze zakenrelaties te inspireren.”

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan ook onze interessante animatie op YouTube, die de PSO in twee minuten uitlegt, of inventariseer gratis en vrijblijvend op www.mijnpso.nl waar uw organisatie staat op de PSO-prestatieladder.

Deel dit bericht:  
21 may 2019