Sociale ondernemers van Confed ontvangen Trede 3

Sociale ondernemers van Confed ontvangen Trede 3

Confed Holding B.V., gevestigd in Dordrecht en Amersfoort, heeft de derde en tevens hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. Hiermee behoren zij tussen de landelijke koplopers als het gaat om sociaal inclusief ondernemen. Zij krijgen het PSO-keurmerk als waardering voor de aanpak om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden binnen de organisatie. CEO Peter Hobbelen (rechts op de foto) ontving hiervoor het PSO-certificaat uit handen van Yuri Starrenburg (links op de foto), bestuurder van PSO-Nederland.

"Inclusiviteit gaat goed samen met hoogwaardige producten, tevreden klanten en financiële winst''

Peter Hobbelen is trots op zijn inclusieve onderneming en blij met de PSO-erkenning. “Ik ben ervan overtuigd dat bedrijven de samenleving een stuk inclusiever kunnen maken door het inzetten van de juiste talenten van mensen die willen werken. Confed bewijst dagelijks dat dit uitstekend samengaat met hoogwaardige technische producten, zeer tevreden klanten en financiële winst.”

De 10 procent meest sociale ondernemingen van Nederland

“Het is in de praktijk helaas nog niet vanzelfsprekend dat bedrijven sociaal of inclusief ondernemen,” zegt Yuri Starrenburg, “De PSO wilt de inclusiviteit in Nederland graag bevorderen. Confed is een mooi voorbeeld voor andere bedrijven. Met het behalen van de derde, hoogste trede op de PSO, behoort Confed zelfs tot de 10 procent meest sociale ondernemingen van Nederland. Daar mag Confed zeker trots op zijn.”

De meetlat voor inclusief werkgeverschap

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) legt organisaties langs de meetlat, en maakt de mate van inclusief werkgeverschap aantoonbaar. Vervolgens kunnen zij ervoor kiezen om de score om te zetten in een keurmerk, wat betekent dat de organisatie getoetst wordt door een van de onafhankelijke certificerende instellingen. Indien de score hoger is dan het gemiddelde in Nederland, komt een organisatie in aanmerking voor een Trede-certificaat. Wilt u ook uw mate van inclusief werkgeverschap meten, kijk dan op www.mijnpso.nl.

Meer informatie?

Wilt u meer weten? Kijk dan op www.confed.eu of op www.PSO-Nederland.nl.

Deel dit bericht:  
14 may 2019