Gebr. Dijkhoff: ''Sociaal ondernemen een waardevolle aanvulling voor ons bedrijf''

Gebr. Dijkhoff: ''Sociaal ondernemen een waardevolle aanvulling voor ons bedrijf''

Gebr. Dijkhoff BV heeft zich opnieuw laten certificeren voor het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Sinds februari 2017 bezet Gebr. Dijkhoff BV de hoogste Trede op de Prestatieladder en opnieuw zijn ze beloond met een Trede 3. Daarmee wordt zichtbaar dat zij niet alleen in haar werk mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunen, maar hen ook in de eigen bedrijfsvoering een plek biedt. Trede 3 laat zien dat zij daarmee op dit gebied koploper zijn, in vergelijking met organisaties van een soortgelijke grootte. Daarmee levert Gebr. Dijkhoff BV op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Een familiebedrijf dat een maatschappelijk steentje bijdraagt

De organisatie reageert op de behaalde certificering: ''Gebr. Dijkhoff BV hecht veel waarde aan het sociaal ondernemerschap. Het familiebedrijf biedt daarom veel mogelijkheden aan mensen die het vak eigen willen maken. Voor alle werkzaamheden, op welk niveau dan ook, vormt leren in de praktijk een belangrijk onderdeel. Door praktijkgericht en onder goede begeleiding én samenwerking aan de slag te gaan, is het een waardevolle aanvulling voor ons bedrijf. Wij zijn er dan ook oprecht trots op dat wij samen een sociaal bedrijf vormen en op deze manier een maatschappelijk steentje bijdragen.''

De meetlat voor inclusief werkgeverschap

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) legt organisaties langs de meetlat, en maakt de mate van inclusief werkgeverschap aantoonbaar. Vervolgens kunnen zij ervoor kiezen om de score om te zetten in een keurmerk, wat betekent dat de organisatie getoetst wordt door een van de onafhankelijke certificerende instellingen. Indien de score hoger is dan het gemiddelde in Nederland, komt een organisatie in aanmerking voor een Trede-certificaat. Wilt u ook uw mate van inclusief werkgeverschap meten, kijk dan op www.mijnpso.nl.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan ook onze interessante animatie op YouTube, die de PSO in twee minuten uitlegt.

Deel dit bericht:  
13 may 2019