Ambassadeur voor sociaal ondernemerschap Bert Kroeze beloond met derde Trede 3 op rij

Ambassadeur voor sociaal ondernemerschap Bert Kroeze beloond met derde Trede 3 op rij

Al 6 jaar op rij is De Groene Taxi uit Almelo PSO-gecertificeerd. Voor de derde keer op rij, prolongeert het bedrijf de tweejaarlijkse certificering op Trede 3. Ditmaal ook nog eens met een extra bekroning van het 30+ certificaat, een extra uitlezing van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Op woensdag 10 april 2019 heeft Bert Kroeze, directeur van De Groene Taxi en De Groene Opleider het PSO-certificaat, symbolisch uitgereikt gekregen uit handen van Arjen Maathuis, wethouder Economische Zaken van de gemeente Almelo. Bert Kroeze werd tijdens de feestelijke bijeenkomst door enkele sprekers geprezen als mens en ondernemer: “Bert is een grote ambassadeur voor sociaal ondernemerschap en het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, aldus Joep Dikmans, manager Detachering en Talentontwikkeling van Extend.

''Samenwerking met PSO-adviseurs Extend belangrijk''

Directeur Bert Kroeze gaf aan dat hij ontzettend blij en trots is met dit hoogst haalbare PSO-certificaat. Desalniettemin wil hij zijn onderneming blijven doorontwikkelen. “Dit doen we samen met onze samenwerkingspartners, waarvan Extend een belangrijke is”, aldus Bert Kroeze.

Consultant en PSO-adviseur Miranda Wormgoor heeft het PSO-certificeringsproces voorbereid samen met het team van De Groene Taxi. Jo Lammers, Consulent Detachering is verantwoordelijk voor de groep gedetacheerden. Beiden ontvingen een mooie bos bloemen van Bert Kroeze als dank voor hun inzet en prettige samenwerking.

Over B.J. Kroeze Almelo Beheer B.V.

De Groene Taxi en De Groene Opleider vallen onder de B.J. Kroeze Almelo Beheer B.V. Samen vormen ze een sociale onderneming, omdat het overgrote deel van de 45 werknemers (70%) bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De meeste werknemers werken als chauffeur op een taxi of taxibus. Bij De Groene Opleider kunnen mensen, die een afstand tot de arbeidsmarkt en/of leerproblemen hebben, terecht voor het behalen van een chauffeursdiploma taxi of het reguliere rijbewijs BE.

Over het PSO 30+ certificaat

Het PSO 30+ Certificaat maakt gebruik van de huidige methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO.  PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ Certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden. De wet maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ Certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan de 30% criteria voldoen.

Meer informatie?


Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan ook onze interessante animatie op YouTube, die de PSO in twee minuten uitlegt.

Deel dit bericht:  
23 april 2019