Gemeente Apeldoorn krijgt waardering voor sociaal inclusief werkgeverschap

Gemeente Apeldoorn krijgt waardering voor sociaal inclusief werkgeverschap

De gemeente Apeldoorn heeft op 5 februari jl. een PSO-keurmerk ontvangen als erkenning voor het sociaal werkgeverschap. Voor de derde keer krijgt de gemeente de benoeming voor Trede 3, de hoogste trede, op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dit is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Wethouder Jeroen Joon (midden op de foto) nam het certificaat in ontvangst van PSO-bestuurder Yuri Starrenburg (rechts op de foto).

Kwetsbare doelgroepen duurzaam aan werk helpen

De gemeente krijgt het certificaat als waardering voor de aanpak om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden binnen de organisatie. Daarnaast beloont de gemeente andere organisaties die zich erkend inspannen om kwetsbare doelgroepen duurzaam aan werk te helpen.

Wethouder Jeroen Joon is trots op het behoud van de hoogste Trede op de Prestatieladder. “Als werkgever hebben wij een voorbeeldfunctie te vervullen en dat betekent dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen. Het is mooi dat we deze waardering krijgen voor ons beleid.”

Het PSO-certificaat als invulling van social return verplichting

Met PSO wordt er een extra brug gebouwd tussen social return en duurzaam inclusief werkgeverschap. Met het waarderen van een PSO-certificering bij de invulling van een social returnverplichting worden gecertificeerde organisaties gestimuleerd om inclusief werkgever te worden, te blijven en hun social returnbeleid uit te bouwen. Daarnaast ontstaat er klantwaarde voor sociaal inclusief ondernemen doordat PSO-gecertificeerde organisaties actief gaan samenwerken.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan ook onze interessante animatie op YouTube, die de PSO in twee minuten uitlegt.

Deel dit bericht:  
4 april 2019